Ziare.com

Alerta de poluare: Record absolut in 2012 la emisiile de carbon din industria energetica

de Constantin Pescaru
Luni, 10 Iunie 2013, ora 23:48

   

Alerta de poluare: Record absolut in 2012 la emisiile de carbon din industria energetica
Emisiile de dioxid de carbon provenite din activitatile energetice au crescut cu 1,4% in 2012, fata de anul anterior, atingand astfel un nou nivel maxim.

Potrivit Agentiei Internationale a Energiei, China a ramas tara care polueaza cel mai mult, iar anul trecut emisiile toxice au crescut cu 300 milioane de tone, adica 3,8%, comparativ cu 2011.

Totusi, guvernul de la Beijing a facut investitii majore in dezvoltarea energiei verzi si a eficientei energetice, scrie Huffington Post.

In schimb, noxele din Statele Unite au scazut cu 200 milioane de tone (3,8%), in mare parte datorita reorientarii catre gaz, astfel ca arderea carbunelui pentru producerea energiei a fost mult diminuata.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Agentia mai informeaza ca emisiile de CO2 din Europa din industria energetica au inregistrat si ele un declin fata de 2011, de 50 milioane de tone (adica 1,4%).

Discutiile despre schimbarile climatice au ca tinta mentinerea sub 2 grade Celsius a cresterii temperaturii globale in urmatorii ani, in conditiile in care Agentia Internationala a Energiei estimeaza un avans de 3,6-5,3 grade Celsius.

Oamenii de stiinta au avertizat ca incalzirea globala va avea numeroase efecte devastatoare, precum inundarea oraselor situate pe coasta si a statelor insulare, vor afecta agricultura si vor face apa imposibil de baut.

Potrivit raportului realizat de Agentie, emisiile toxice pot fi reduse pana in 2020 prin imbunatatirea eficientei energetice in cazul cladirilor industriale si mijloacelor de transport, limitarea uzinelor si centralelor pe carbuni si reducerea treptata a combustibilului fosil.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7834 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nuva ie rusine, bagabontzilor, sa dati vina pa chineji !

Pai ce populatie are chinejii si cata poluare face iei pa cap da locuitor ?
Nu vedeti ca imperalisti angloamericani si englezi care ie da 10 ori mai putini ca chinejii, face aproape totatata pluare ca si chinejii ?
casa numai spun ca chinejii abia acuman ceput sa poluieze si iei, ca panacuma iei navea cinestie ce idustrie !

Traiasca poporu chinez frate cu poporu roman !

Asa sa nea jute Xi Jinping !

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor