Reducerea emisiilor de carbon ar putea aduce 6 milioane de locuri de munca

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 18:22
1861 citiri
Reducerea emisiilor de carbon ar putea aduce 6 milioane de locuri de munca
Foto: OK.gov

Reducerea emisiilor de carbon cu pana la 30% pana in 2020, conform legislatiei UE, ar putea aduce pana la 6 milioane de locuri de munca si ar putea atrage cu 25% mai multe investitii, arata un studiu recent.

Studiul realizat de mai multe universitati si institute din Franta, Germania si Marea Britanie a fost prezentat la inceputul saptamanii de reprezentantul permanent al Germaniei la Bruxelles.

Ridicarea nivelului de ambitie in privinta reducerii emisiilor de carbon, de la 20% - valoarea agreata curent - la 30% pentru 2020, va genera Europei sase milioane de noi locuri de munca, va atrage cu 25% mai multe investitii si ii va asigura o rata mai mare de dezvoltare, se arata in studiul citat de Greenpeace, intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

"Temerile exprimate de catre unele grupuri din cadrul industriilor si reluate recent de catre comisarul pe teme de energie Gunther Oettinger, conform carora trecerea la 30% ar duce la dezindustrializarea UE, sunt dovedite nefondate de catre prezentul raport.

Pe scurt, autorii arata ca trecerea la obiectivul de 30% nu este cruciala doar pentru clima, ci este de asemenea esentiala pentru revitalizarea economiei in Europa. Obiectivul existent, de 20%, este prea slab pentru a stimula iesirea din criza financiara, in termeni de investitii si de locuri de munca noi.

Expertii avertizeaza ca, daca UE nu alege acum trecerea la obiectivul de 30% reducere CO2, economia Europei va scadea cu mult sub nivelul de dinainte de criza", se mai arata in sursa citata.

Organizatia "Greenpeace" face apel la inistrul Mediului, Laszlo Borbely, la ministrul Economiei, Ion Aariton, si la premierul Emil Boc pentru sprijinirea trecerii imediate la obiectivul de 30% reducere a emisiilor de CO2 pana in 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#reducere emisii carbon, #emisii locuri munca, #Greenpeace emisii carbon , #emisii CO2