Ziare.com

Reducerea emisiilor de carbon ar putea aduce 6 milioane de locuri de munca

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 18:22

   

Reducerea emisiilor de carbon ar putea aduce 6 milioane de locuri de munca
Reducerea emisiilor de carbon cu pana la 30% pana in 2020, conform legislatiei UE, ar putea aduce pana la 6 milioane de locuri de munca si ar putea atrage cu 25% mai multe investitii, arata un studiu recent.

Studiul realizat de mai multe universitati si institute din Franta, Germania si Marea Britanie a fost prezentat la inceputul saptamanii de reprezentantul permanent al Germaniei la Bruxelles.

Ridicarea nivelului de ambitie in privinta reducerii emisiilor de carbon, de la 20% - valoarea agreata curent - la 30% pentru 2020, va genera Europei sase milioane de noi locuri de munca, va atrage cu 25% mai multe investitii si ii va asigura o rata mai mare de dezvoltare, se arata in studiul citat de Greenpeace, intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

"Temerile exprimate de catre unele grupuri din cadrul industriilor si reluate recent de catre comisarul pe teme de energie Gunther Oettinger, conform carora trecerea la 30% ar duce la dezindustrializarea UE, sunt dovedite nefondate de catre prezentul raport.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Pe scurt, autorii arata ca trecerea la obiectivul de 30% nu este cruciala doar pentru clima, ci este de asemenea esentiala pentru revitalizarea economiei in Europa. Obiectivul existent, de 20%, este prea slab pentru a stimula iesirea din criza financiara, in termeni de investitii si de locuri de munca noi.

Expertii avertizeaza ca, daca UE nu alege acum trecerea la obiectivul de 30% reducere CO2, economia Europei va scadea cu mult sub nivelul de dinainte de criza", se mai arata in sursa citata.

Organizatia "Greenpeace" face apel la inistrul Mediului, Laszlo Borbely, la ministrul Economiei, Ion Aariton, si la premierul Emil Boc pentru sprijinirea trecerii imediate la obiectivul de 30% reducere a emisiilor de CO2 pana in 2020.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1256 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

interesant

pe foaie aduc 25 % mai multe locuri de munca, dar practic, cum s-a demonstrat in danemarca si Spania, s-au pierdut 60 % din locurile de munca.
Asta sigur e propaganda a la UE.

 

foarte probabila supozitia d-voastra

Statistica din 2008 spune ca in Romania fata de 1990 emisia gazelor cu efect de sera a scazut la 60,27% si nu am vazut cresterea locurilor de munca . S-or aplica alte "principii" prin vest .
Cred ca trebuie completat la titlul articolului : "Reducerea emisiilor de carbon ar putea aduce 6 milioane de locuri de munca "- dar nu in Romania .


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor