Tara care emite mai multe gaze de sera decat SUA si UE la un loc

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 08:41
6187 citiri
Tara care emite mai multe gaze de sera decat SUA si UE la un loc
Foto: EPA

Anul trecut o tara a emis mai multe gaze de sera decat Statele Unite si Uniunea Europeana la un loc.

In cadrul summit-ului ce va avea loc la New York, liderii mondiali vor face presiuni asupra guvernului de la Beijing sa reduca poluarea din China, informeaza Quartz.

In ultimele saptamani, activistii au organizat peste 2.000 de demonstratii, cerand tarilor care sunt responsabile de schimbarile climatice sa reduca emisia gazelor cu efect de sera.

Mai mult, pentru prima data, China a depasit UE dupa cantitatea de emisii de dioxod de carbon pe cap de locuitor.

Aceasta tara polueaza mai mult decat SUA si UE la un loc, potrivit datelor Global Carbon Project.

Situatia din China

Anul trecut, cantitatea de gaze de sera emisa de China a crescut cu 2,3%, pana la 39 miliarde de tone, avansul fiind mai redus decat rata globala de crestere, care a fost de 2,5%, arata Global Carbon Project.

Aceasta situatie se datoreaza diminuarii activitatii economice a tarii, insa razboiul impotriva poluarii asumat recent va face diferenta.

Populatia este din ce in ce mai deranjata de aerul toxic si de apa contaminata, astfel ca au fost date legi noi care protejeaza mediul inconjurator. In plus, avantul inregistrat de energia regenerabila mareste posiblitatea ca liderii chinezi sa fi inteles in sfarsit ca trebuie sa ia in serios aceasta problema si sa reduca emisiile de carbon.

Printre schimbarile legislative se numara pedepsirea fabricilor care incalca normele de poluare. De asemenea, unele agentii non-guvernamentale au capatat dreptul de a da in judecata companiile mari, iar Guvernul a stabilit modalitatile prin care trebuie manipulate deseurile toxice.

In iulie, China a amendat 10 fabrici cu echivalentul a 25 de milioane de dolari pentru ca au eliberat oxizi de sulf in atmosfera.

Per total, China planuieste sa reduca dependenta de carbune. Deja 12 din cele 34 de provincii au pregatit un plan in acest sens.

Totusi, va mai dura o vreme pana cand contributia uriasa a tarii la schimbarile climatice va incepe sa scada cu adevarat, mai ales ca se estimeaza ca emisiile de carbon vor creste cu 4,5%, pana la 10,4 miliarde de tone, in acest an, comparativ cu 5,2 miliarde de tone in SUA si 3,4 miliarde de tone in UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Moneda naţională s-a depreciat marţi, 22 aprilie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere cu 0,04 bani (+0,01%) faţă de...
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
#poluare China, #emisii carbon China, #emisii gaze sera China , #emisii CO2