Ziare.com

UE ar putea dubla pretul emisiilor de carbon

de Alexandru Toreanik
Vineri, 25 Februarie 2011, ora 17:44

   

UE ar putea dubla pretul emisiilor de carbon
Uniunea Europeana ar putea dubla pretul emisiilor de carbon in urmatorii 20 de ani pentru a reduce poluarea, potrivit unui document al autoritatilor de la Bruxelles.

Astfel, costul unui certificat de emisii ar putea creste la 36 de euro pana in 2030 si ar urma sa ajunga la 50 de euro pana in 2050, se arata intr-o prezentare pregatita pentru o conferinta ce va avea loc luna viitoare si obtinuta de Bloomberg.

Isaac Valero-Ladron, purtatorul de cuvant pe probleme de mediu al UE, nu a dorit sa comenteze informatiile, deoarece documentul inca este discutat de autoritatile de la Bruxelles. El a precizat ca planurile UE pentru anul 2050 vor fi prezentate in 8 martie. Planul va fi discutat de ministrii Mediului din blocul comunitar in cadrul unei intalniri care va avea loc in 14 martie.

Programul de reducere a emisiilor cu ajutorul certificatelor de mediu a fost implementat in 2005 si se afla acum in a doua faza, care va fi incheiata in 2012. In a treia faza, care se va derula din 2013 pana in 2020, cantitatea de gaze poluante permisa se va reduce in fiecare an.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1390 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

la nivelul tehnologiei de azi

ceea ce fac ei se numeste genocid.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor