Cate victime au facut accidentele nucleare?

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 10:09
2612 citiri
Cate victime au facut accidentele nucleare?
Foto: Latercera.com

Comitetul stiintific al ONU a lansat, miercuri, la Viena, un raport cu privire la efectele radiatiilor atomice, precizand ca, in ultimii 60 de ani, au murit in accidente nucleare 46 de oameni, o cifra care exclude victimele dezastrelor Cernobal (1986), unde au murit alte 47 de persoane.

Conform ONU, intre 1945 si 2007, accidentele produse au dus la un nivel de contaminare radioactiva care a afectat 623 de persoane. De altfel, utilizarea radiatiilor pentru stabilirea unui diagnostic medical a fost in aceasta perioada principala cauza a accidentelor din aceasta arie de activitate.

"Erori umane, nepasare, greseli in ceea ce priveste aplicarea procedurilor de securitate, aparatura foarte veche, instruire necorespunzatoare, lipsa de control, acesti factori sunt responsabili de accidentele petrecute in ultimii 60 de ani si, probabil, accidentele care vor avea loc in viitor", sustine Comitetul Stiintific al ONU pentru studiul efectelor radiatiilor atomice (Unscear).

Cele 46 de decese citate de comisie sunt legate de evenimentele de la centralele nucleare, de utilizarea de raze X si pierderea sau furtul de materiale radioactive, scrie Latercera.com.

Numarul total de accidente (cu sau fara victime), legate de utilizarea energiei nucleare, se ridica la 203, o medie de trei pe an, in ultimele sase decenii.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#accidente nucleare, #accidente morti, #victime nuclear , #energia nucleara