Ziare.com

Detectori cu ultrasunete pentru centrala nucleara de la Cernavoda

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 23:58

   

Detectori cu ultrasunete pentru centrala nucleara de la Cernavoda
Societatea Comerciala Nuclearelectrica va cumpara detectori cu ultrasunete in valoare de 1,87 milioane de lei, destinati centralei electrice de la Cernavoda.

Potrivit anuntului postat pe site-ul de achizitii electronice www.e-licitatie.ro, detectorii vor servi la masurarea "debitelor de apa de alimentare si condensat secundar la Unitatile 1 si 2 ale CNE Cernavoda".

"Detectorii cu ultrasunete sunt necesari pentru masurarea cu precizie a nivelului apei in bazinul din fata centralei. Daca nivelul apei este prea scazut, apar probleme legate de cavitatia pompelor. Potrivit informatiilor noastre, in urma ploilor din ultima luna, in acest moment nivelul apei a revenit la normal", a explicat dr. Lucian Biro, expert de siguranta nucleara in cadrul Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN).

CNE Cernavoda livreaza circa 18 la suta din totalul energiei electrice produse in Romania.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Montarea unor sisteme de control de inalta precizie face parte din setul de masuri adoptate la instalatiile nucleare din Romania dupa accidentul de la Fukushima (Japonia) din martie 2011.

Citeste mai mult despre Detectori cu ultrasunete pentru centrala nucleara de la Cernavoda pe GreenReport.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 987 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor