Germania va inchide toate centralele nucleare pana in 2022

Luni, 30 Mai 2011, ora 11:40
2606 citiri
Germania va inchide toate centralele nucleare pana in 2022
Foto: Daylife

Coalitia care conduce Germania a hotarat sa inchida toate centralele nucleare pana in anul 2022, in urma unei intalniri desfasurate luni dimineata, a anuntat ministrul Mediului, Norbert Rottgen.

Potrivit ministrului, sapte din cele mai vechi centrale, a caror inchidere era deja hotarata, precum si centrala Kruemmel, nu isi vor mai relua activitatea, relateaza BBC News.

Alte sase centrale vor fi inchise pana cel mai tarziu in 2021, iar ultimele trei, cele mai noi centrale, vor fi inchise pana in 2022, a adaugat Rottgen.

"Este un lucru definitiv. Ultima data pentru ultimele trei centrale nucleare va fi 2022. Nu vor exista modificari in program", a precizat ministrul.

El a precizat ca taxa aplicata centralelor, din care se colecteaza 2,3 miliarde de euro anual, va ramane, in ciuda opririi functionarii.

Inainte de inchiderea celor mai vechi sapte centrale nucleare, 23 la suta din totalul energiei produse in Germania era din surse nucleare.

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut reanalizarea programului de centrale nucleare dupa dezastrul din Japonia, cand cutremurul masiv din luna martie, urmat de tsunami, au distrus centrala nucleara de la Fukushima, rezultand radiatii asemanatoare celor de la Cernobil.

Eveniment Quarterly Report

Aproape 43.000 de firme au fost radiate în 2023. Care sunt domeniile de activitate
Aproape 43.000 de firme au fost radiate în 2023. Care sunt domeniile de activitate
Un număr de 42.994 de firme au fost radiate la nivel naţional în primele opt luni din 2023, cu 7,15% mai puţine comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform statisticilor Oficiului...
Ultima super-putere europeană care impune restricții în folosirea echipamentelor Huawei în tehnologia 5G
Ultima super-putere europeană care impune restricții în folosirea echipamentelor Huawei în tehnologia 5G
Germania a devenit luna trecută cea mai recentă ţară europeană care a propus restricţii sau interdicţii privind utilizarea echipamentelor fabricate de companiile chineze Huawei şi ZTE,...
#centrale nucleare Germania, #inchidere centrale nucleare Germania, #centrala nucleara Fukushima , #energia nucleara
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
In articol nu se dau detalii despre motivele inchiderii centralelor nucleare insa 23% din energia consumata de Germania va fi mai scumpa si asta va insemna un motiv de reducerea competitivitatii. Sa speram ca nemtii si-au facut bine calculele.