Ziare.com

Inca 350 de reactoare nucleare s-ar putea deschide in toata lumea

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 20:07

   

Inca 350 de reactoare nucleare s-ar putea deschide in toata lumea
Cele mai multe dintre tarile industrializate sau in curs de dezvoltare sustin in continuare energia atomica, in ciuda dezastrului de la Fukushima din martie 2011.

Pana in 2030, sunt anuntate ca vor fi construite cel putin 90 de reactoare nucleare si numarul lor poate ajunge la 350, a declarat Hans-Holger Rogner, seful departamentului de statistica al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica.

Energia nucleara ramane o ramura importanta pentru Statele Unite si statele europene dezvoltate. Franta obtine 75% din electricitate din energia atomica, iar Marea Britanie 15%, informeaza Le Monde.

Tarile emergente sunt avide sa isi mareasca puterea economica intr-un timp scurt, asa ca dezvoltarea proceselor nucleare pe teritoriile lor este esentiala. Un exemplu este India, care este de parare ca un accident similar celui din Japonia nu este posibil si pe teritoriul sau. Totusi, "schimbarile de clima nu trebuie subestimate", a accentuat directorul Agentiei pentru Energie Atomica din India, Srikumar Banerjee.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

China la randul sau va elabora noi proiecte, precum si Coreea de Sud, care produce 40% din electricitate prin intermediul celor 21 de reactoare ale sale. Brazilia si Africa de Sud isi doresc de asemenea sa creasca pe piata energiei atomice mondiale.

Adunarea Generala a Agentiei a prezentat vineri si un plan pentru intarirea sigurantei celor 432 de centrale existente in lume. Insa aceasta problema tine mai mult de suveranitatea nationala.

Germania, Elvetia si Italia isi doresc sa iasa din sectorul nuclear. "Alte state nu sunt atat de bogate ca Germania si nu isi permit sa renunte la energia nuclera", a subliniat Rogner.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 926 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cam care-i "sansa" a o astfel de trăznaie să "pomnească"?

Mai mare sau mai mică de 1%?

 

Daca lucrezi cu alde

Homer Simpson, mai mare de unu, daca ai meseriasi, 0 absolut.

vise erotice

ale nazistilor nucleari. 350 reacoare nucleare ? pai unul costa intre 2.5-7 miliarde. De unde atatia bani ? Si cate fukusima vor rezulta ? La numarul actual de reactoare avem 2 situri exterminate pe veci. La 350 reactoare cate situri vom avea? Este cumva pamintul infinit ? Asta nu e o poluare biologica sau chimica! Este poluare vesnica ! Nici in iad nu e asa de rau.

 

Mai invata

La 432 de reactoare sau intamplat doar 3 accidente.2 din vina operatorilor si unul datorita faptului ca barajul de protectie nu a fost suficient de inalt. Restul de 350 sunt in marea lor majoritate de gradul 3 sau 2CANDU. Locul unde este amplasata o centrala nu este poluat vesnic ci doar maxim 20 de ani dupa inchiderea centralei poate tu vrei sa spui de locul unde sunt depozitate deseurile.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor