Ziare.com

Reactorul nuclear 1 de la Cernavoda va fi oprit

Joi, 03 Mai 2012, ora 14:59

   

Reactorul nuclear 1 de la Cernavoda va fi oprit
Unitatea 1 a CNE Cernavoda intra, incepand de vineri, in programul de oprire planificata, urmand ca desincronizarea de la Sistemul Energetic National sa aiba loc sambata, la ora 00.00, anunta Nuclearelectrica.

In perioada opririi planificate, se vor efectua activitati din programul de intretinere preventiva si corectiva, care include verificarea si repararea echipamentelor din programul de inspectii obligatorii, din cel de testare obligatorie, conform cerintelor CNCAN, care se poate efectua numai cu centrala oprita, parecum si din programul de implementare a modificarilor de proiect pe anumite sisteme/echipamente/componente.

Lucrarile se vor executa in conditii de siguranta pentru personalul centralei, public si mediu inconjurator, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavoda, se arata intr-un comunicat remis joi de Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara. In prezent, Romania are doua unitati nucleare la centrala de la Cernavoda, fiecare cu o putere instalata de cate 720 MW, centrala aflata in administrarea Nuclearelectrica.

Potrivit Strategiei Energetice a Romaniei, centrala din Cernavoda ar urma sa aiba alte doua reactoare nucleare, cu o putere instalata asemanatoare.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2229 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

desincronizare?

cine te-o-nvatat 'mbei sa folosesti termenul asta?
adica lasa grupul sa functioneze separat de sistem?
normal ca dupa ce deconecteaza grupul, nu se opreste brusc, spontan, instantaneu si dintr-odata, dar asta e alt animal.
as vrea sa stiu daca expresia a venit de la cineva din Nuclearelectrica si sa dea explicatii...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor