Siria vrea prima sa centrala nucleara pana in 2020

Autor: Ana Ilie
Marti, 15 Februarie 2011, ora 20:40
2582 citiri
Siria vrea prima sa centrala nucleara pana in 2020

Siria vrea sa construiasca prima sa centrala nucleara pana in 2020, intr-o incercare de a face fata cererii in crestere de energie electrica, se arata intr-un document al Comisiei pentru Energie Atomica din Siria.

Documentul, postat pe site-ul Agentiei Internationale de Energie Atomica (AIEA), nu precizeaza daca Siria, care este sub investigatia AIEA cu privire la activitati nucleare suspecte, intentioneaza sa-si fabrice singura combustibilul pentru centrala, informeaza Reuters.

Orice incercare a Siriei de a lansa un program de imbogatire a uraniului, la fel ca Iranul, ar alarma Statele Unite si aliatii sai occidentali cu privire la activitatile atomice ale Damascului, intrucat aceste materiale pot fi folosite pentru a fabrica bombe atomice, daca se rafineaza.

Rusia a anuntat, in luna mai a anului trecut, ca studiaza problema construirii unei centrale atomice in Siria. Oficialii sirieni nu au mai oferit insa niciun detaliu de atunci.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#siria centrala nucleara, #siria nuclear, #siria 2020 centrala atomica , #energia nucleara
Comentarii
Poza bagatorudesama
bagatorudesama
rank 5
A cerut voie la sefu' ?