Un roman a ajuns presedinte al Forumului Atomic European

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 10:22
7201 citiri
Un roman a ajuns presedinte al Forumului Atomic European
Foto: Arhiva Facebook/Arhiva Nuclearelectrica

Noul presedinte al Forumului Atomic European Teodor Chirica a fost director al Nuclearelectrica. De asemenea, a ocupat de-a lungul timpului mai multe functii cheie in industria nucleara europeana.

Teodor Chirica ocupase deja functia de vice-presedinte al Forumului Atomic European (FORATOM). Era si membru al Comitetului Executiv al forumului inca din 2006.

Chirica are o experienta bogata in managementul de proiect, ocupand in ultimii ani pozitii de conducere in cadrul companiilor romanesti si straine din domeniul nuclear. A contribuit decisiv la promovarea tehnologiilor de profil pe plan european si la elaborarea strategiilor si politicilor energetice. A fost consultant in procesul de realizare a strategiei energetice a Romaniei 2016-2030.

Din luna octombrie a acestui an, Teodor Chirica ocupa si pozitia de consilier al directorului general al Nuclearelectrica (SNN). A si condus institutia intre anii 2005 si 2009.

"Alegerea lui Teodor Chirica in functia de presedinte al Forumului Atomic European este o recunoastere a expertilor romani in industria nucleara, a profesionalismului si a dedicatiei lor. Romania este pe harta nucleara a Europei atat prin prisma proiectelor nucleare strategice absolut necesare tarii noastre, cat si prin prisma specialistilor romani, un rezultat al unui indelungat proces de pregatire, perfectionare si implicare", a precizat Cosmin Ghita, director general SNN.

Scopul FORATOM este sustinerea programelor nucleare nationale si reprezentarea intereselor industriei nucleare in dialogul cu institutiile legislative europene. Organizatia reprezinta peste 800 de companii din Europa care activeaza in domeniul nuclear si in domenii conexe. Printre acestea se numara si cele 30 de companii care sunt membre ale ROMATOM.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#presedinte Tedor Chirica, #industrie energie nucleara, #director Nuclearelectrica, #director Forumul Atomic European , #energia nucleara
Comentarii