Inventia care poate schimba energia viitorului

Joi, 08 August 2013, ora 07:56
6798 citiri
Inventia care poate schimba energia viitorului
Foto: treehugger.com

Oamenii de stiinta sunt in continua cautare de noi surse de energie cat mai prietenoase cu mediul inconjurator. Ultima noutate in domeniu vine de la turbinele subacvatice.

Acestea se bazeaza pe acelasi concept precum turbinele eoliene, insa folosesc forta curentilor subacvatici, scrie CBS News. O asemenea tehnologie este acum testata langa portul New York, langa insula Roosevelt.

Compania Verdant Power se ocupa de dezvoltarea acestei tehnologii inovatoare, ei imbunatatind acest model de turbina subacvatica de cand au pus-o in functiune, in 2006.

Anul trecut, compania americana a testat cu succes un nou dispozitiv, un compozit alcatuit din fibra de sticla si plastic. El poate alimenta cu energia elecrica 20-30 de locuinte, atunci cand curentii apei sunt puternici.

Acestia prezinta avantajul ca pot fi prezisi, fata de puterea vantului, care inca le mai da batai de cap specialistilor. Turbinele subacvatice isi pot schimba inclusiv orientarea, in functie de directia curentilor care ii pun in miscare.

Urmatorul pas ar fi montarea unor asemenea turbine in oceane. Ele sunt montate la o adancime destul de mare, astfel incat sa nu reprezinte un pericol pentru oamenii care pot inota in preajma lor. In plus, viteza cu care se rotesc permite pestilor sa treaca printre elicele lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#energie eoliana energie apa, #turbine curent electric locuinta casa , #energia valurilor