Proiect ambitios in Germania: Va fi construit un cartier doar cu locuinte eco

Joi, 28 Februarie 2013, ora 08:00
3313 citiri
Proiect ambitios in Germania: Va fi construit un cartier doar cu locuinte eco
Foto: heidelberg-bahnstadt.de

Cu aspectul sau pitoresc, orasul german universitar Heidelberg nu pare sa fie locul cel mai potrivit pentru derularea unui proiect imobiliar ambitios, utramodern.

Totusi, in acest oras istoric, cu 150.000 de locuitori, este construit, intr-un fost depozit feroviar, un cartier de locuinte menit sa sprijine mediul inconjurator si piata imobiliara, dar si sa serveasca drept model pentru proiecte similare, noteaza Wall Street Journal.

Pe o suprafata de 116 hectare vor fi ridicate doar locuinte pasive, un tip de constructie care utilizeaza cu pana la 90% mai putina energie pentru incalzire decat o cladire obisnuita.

Proiectul in valoare de 2 miliarde de euro ar urma sa fie finalizat pana la sfarsitul anului 2014. Numarul rezidentilor este estimat la 5.000, iar in fabricile, laboratoarele si magazinele din cartier vor lucra 7.000 de angajati.

Conform informatiilor publicate pe site-ul dezvoltatorului, pana la 1 februarie au fost vandute 93% dintre proprietatile imobiliare scoase la vanzare, respectiv 444 din 475 de proprietati.

"Pentru noi, scopul acestui proiect este sa demonstram ce poate fi realizat la nivel global cand tehologia disponibila este utilizata inteligent", a spus Eckart Wurzner, primarul din Heidelberg.

El spera ca si alte orase sa urmeze acest exemplu.

"Am avut recent o intalnire cu Bloomberg (primarul orasului New York) care va implementa un concept similar in Roosevelt Island", a dezvaluit primarul german.

Wurzner estimeaza ca pretul unei locuinte pasive este cu doar 3% pana la 5% mai mare decat cel al unei case traditionale, insa costurile pentru energie pot fi cu 50% pana la 80% mai mici.

#cartier german locuinte pasive, #casa pasiva Germania, #casa reducere energie, #cartier eco Germania , #energie alternativa