Becurile incandescente de 60 de watti, interzise in UE

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 12:59
7495 citiri
Becurile incandescente de 60 de watti, interzise in UE

Becurile incandescente de 60 de watti nu vor mai putea fi aduse in magazinele din tarile Uniunii Europene, incepand de joi, 1 septembrie.

Conform legislatiei europene, intre 2009 si 2012, tarile din UE trebuie sa renunte la becurile incadescente, care sunt considerate ineficiente. Pana in 2020, tarile din blocul comunitar trebuie sa reduca consumul de energie cu 20%.

Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a declarat ca becurile de 60 de watti vor fi interzise in UE incepand de pe 1 sepmtebrie.

"Becul lui Edison, care a produs lumina timp de peste 100 de ani, pur si simplu nu mai este eficient, cand vine vorba de iluminat - consuma prea multa energie pentru lumina pe care o produce", a declarat acesta, potrivit The Telegraph.

Europenii vor avea insa alternativa de a cumpara lampi cu halogen, becuri low-energy, LED-uri sau becuri HID (High Intensity Discharge).

Magazinele care au inca stocuri cu becuri clasice cu filament vor putea sa le vanda in continuare pana la epuizarea stocurilor, insa nu vor mai putea comanda altele noi.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#becuri incandescente interzise, #becuri Uniunea Europeana , #energie electrica