Ce generator sa cumperi in functie de situatie

Advertorial
Vineri, 31 August 2018, ora 17:06
20039 citiri
Ce generator sa cumperi in functie de situatie

Deoarece energia electrica este atat de acccesibila la modul general, mai avem putin si spunem ca banii platiti furnizorului sunt transformati ei insisi in curent electric, insa atunci cand pana de curent afecteaza intreg cartierul, un generator de curent salveaza ziua. Generatoarele de curent sunt veritabile surse alternative de electricitate, extraordinar de utile in prezent.

Suntem legati de electricitate prin sursele de lumina, produsele electronice si electrocasnice, sisteme de securitate si de intretinere a unui mediu ambiant etc. In functie de nevoi, se va dota imobilul cu un anumit generator de curent si la el vor fi conectati consumatorii principali de electricitate, acele prize, acele becuri, acele mecanisme si echipamente care obligatoriu trebuie sa fie alimentate cu energie.

Afla in continuare ce generatoare de curent exista si pentru ce sunt ele potrivite

Generatorul de curent foloseste benzina, motorina (sau gazul natural, intr-o mica masura) pentru a genera electricitatea atat de necesara. El este un echipament complex, iar in principal pornirea lui se numeste pornirea la sfoara, insa exista si anumite modele care pornesc in mod automat la intreruperea alimentarii cu curent electric, din orice motiv.

Pentru vilele sau casele de vacanta, generatoarele sunt binevenite, cu ajutorul lor mentinandu-se confortul pe furtuna, viscol sau pana de curent, si chiar obligatorii daca aceste imobile nu sunt racordate la reteaua de curent.

Desi ar parea o achizitie simpla, alegerea unui generator nu se face cu una, cu doua. De exemplu, un factor de care se tine cont in alegerea acestuia este necesarul de electricitate al cladirii sau al consumatorilor de curent implicati.

O casa de vacanta cu parter si etaj si cu trei camere pe nivel, cu terasa, cu piscina iluminata, cu bai de serviciu s.a.m.d. va avea multi consumatori de curent. Ei bine, daca un generator de curent dezvolta o putere electrica ce acopera necesarul pentru becurile din doua camere, doua televizoare, doua holuri si doua bai, precum si pentru frigider si/sau aer conditionat, atunci nu este nevoie de un generator de putere mai mare. Se poate renunta la abundenta de energie electrica atunci cand curentul este sustras de la generator.

Cladirile de birouri sunt echipate in mod obligatoriu cu generatoare, pentru ca este nevoie mereu de curent electric pentru a intretine sistemul de securitate, iluminarea holurilor si a spatiilor de lucru, pentru a intretine calculatoarele aprinse, la fel si serverele, pentru a permite aerului conditionat sau sistemului de ventilatie sa mearga independent de factorii externi.

Un asemenea echipament face ca o cladire sa functioneze normal chiar si in mijlocul unor evenimente care ar lasa in bezna sau in frig/cald pe oricine. Atata timp cat este suficient combustibil disponibil, curentul electric va dainui.

Cu cat stabilirea necesarului se face mai bine, cu atat puterea generatoarelor alese se alege mai precis. Daca puterea este optimizata necesarului, consumul de combustibil (benzina, in acest caz) este optimizat la maximum.

La o fabrica, o uzina, un atelier, adica la o incapere unde utilajele si echipamentele robotizate, precum si consumatorii de curent care ajuta la intretinerea conditiilor, consuma mult curent electric, atunci lipsa curentului electric ar duce la dezechilibre in activitate, la punerea in pericol a marfii (sa ne gandim la un abator sau la o miniferma de animale) . Cert, trebuie generator de curent, care sa mearga, de aceasta data, pe motorina. Face el un zgomot mai mare, dar are puterea necesara sa miste lucrurile in continuare si, chiar si in situatii de pana de curent, activitatea sa nu aiba de suferit.

In cazul de mai sus sunt costuri puse in balanta: costurile cu motorina si intretinerea generatorului sunt mult mai mici fata de costurile stagnarii productiei sau a alterarii marfii perisabile (carnuri, alimente etc.).

Un versus intre generatoarele pe benzina si cele pe motorina

se realizeaza in functie de cateva caracteristici esentiale, care te ajuta sa intelegi pentru care sa optezi, mai ales ca se gasesc generatoare de curent electric incadrate in multe categorii:

  • puterea generata in raport cu greutatea efectiva a generatorului, aici iesind castigator cle pe motorina;
  • pretul de cumparare mai mare al celor pe motorina se compenseaza cu costul mai mare de intretinere a celor pe benzina;
  • emisia de gaxe toxice si fum, precum si de zgomot, este mai mica a generatoarele de curent pe benzina decat la celelalte;
  • in sezonul rece, generatorul pe benzina are uneori probleme cu condensarea, pe cand generatorul pe motorina poate avea probleme cu pornirea;
  • generatorul pe benzina are o durata de exploatare putin mai mica fata de cel pe motorina.

In concluzie, este important sa ai un generator acasa sau la birou, la casa de vacanta, in fabrica sau la depozit, dar depinde si de care. Trebuie ca necesarul tau sa fie defalcat si caracteristicile tehnice ale generatorului la care te orientezi sa intruneasca toate conditiile rezultate. Daca ai facut alegerea potrivita, poate sa se intample orice pe reteaua de energie electrica - tu stii ca ai o solutie sigura la indemana si implicit curent electric la dispozitie.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#generator curent electric , #energie electrica