Ziare.com

Domeniul in care Romania poate deveni un jucator important in regiune

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 21:02

   

Domeniul in care Romania poate deveni un jucator important in regiune
Romania trebuie sa joace un rol important in Europa de Sud-Est ca si furnizor de energie electrica, in conditiile in care, in urma inchiderii mai multor combinate si unitati mari de productie, sistemul inregistreaza un surplus de energie, a anuntat, luni, la Cluj, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

"Avem un surplus de energie electrica datorita faptului ca atat consumul industrial cat si cel casnic din Romania au scazut. Si este nevoie ca Romania sa joace un rol important in furnizarea de energie electrica in aceasta regiune. Ar fi pacat ca Romania sa nu joace un rol important in producerea si vanzarea de energie electrica in aceasta zona a lumii. Resursele de care dispune Romania fac posibil sa joace poate rolul cel mai important in Europa de Sud - Est", a declarat ministrul.

Acesta a mai precizat ca Romania are capacitatea de a furniza energie electrica la export si ca a cerut companiilor de productie sa vanda cat mai mult, cu conditia asigurarii interconectarii.

"Romania poate vinde energie electrica in Turcia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Moldova, dar cantitati mici, neavand liniile necesare care sa permita cantitati de export mai mari. Pretul nostru este competitiv", a spus Nita.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ministrul a explicat ca noua strategie energetica, care se poate citi si pe site-ul ministerului, arata ca este necesara o axare mai mult pe piata si cautarea de oportunitati de vanzare a energiei produse in Romania, in conditiile in care cresterea economica se va mentine la 2 la suta anual.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2571 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cred ca e vorba

de dezapezire..

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor