Consiliul Concurentei a autorizat infiintarea Complexului Energetic Oltenia

Joi, 23 Februarie 2012, ora 16:46
1608 citiri
Consiliul Concurentei a autorizat infiintarea Complexului Energetic Oltenia
Foto: Arhiva

Consiliul Concurentei a autorizat infiintarea Complexului Energetic Oltenia, ca urmare a fuziunii dintre Complexul Energetic Craiova, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatii Nationale a Lignitului Oltenia.

Trei dintre cele patru societati comerciale care vor fuziona, Complexul Energetic Craiova, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni, au ca obiect principal de activitate producerea si furnizarea de energie electrica, iar Societatea Nationala a Lignitului Oltenia are ca principal obiect de activitate extractia si prepararea carbunelui inferior, transportul si comercializarea acestuia.

"In urma analizei operatiunii de concentrare economica, s-a constatat ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu mediul concurential normal si nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta", se precizeaza intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Compania rezultata in urma fuziunii va fi constituita in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr.1024/2011 privind unele masuri de reorganizare a producatorilor de energie electrica de sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

#Complexul Energetic Oltenia, #Consiliul Concurentei , #energie electrica