Masinile electrice se incarca acum in numai 4 ore

Marti, 03 August 2010, ora 14:55
1600 citiri
Masinile electrice se incarca acum in numai 4 ore
Foto: General Electric

General Electric a lansat un incarcator pentru masinile electrice care permite reducerea considerabila a timpului necesar incarcarii complete a unei masini. Acesta a fost conceput special pentru a contribui la accelerarea procesului de adoptare a vehiculelor cu alimentare electrica.

Pe langa reducerea timpului de incarcare, GE WattStation permite companiilor de utilitati sa gestioneze impactul vehiculelor electrice asupra retelelor locale si regionale, potrivit unui comunicat GE remis Ziare.com.

GE WattStation asigura scaderea timpului mediu de incarcare a vehiculelor electrice de la 12-18 ore la doar patru pana la opt ore, in comparatie cu "nivelul 1" de incarcare standard, la un ciclu complet de incarcare pentru o baterie de 24 kWh.

"Un model bun inseamna o tehnologie noua care, odata adoptata, iti face viata mai simpla, mai frumoasa si mai sanatoasa", a declarat Yves Behar, fondatorul companiei Fuseproject. "GE WattStation reuseste sa faca acest lucru printr-un model accesibil care se integreaza in mod natural in peisajul urban si in rutina zilnica a deplasarii cu masina", a adaugat el.

GE WattStation va fi disponibila pentru comercializare la nivel global in 2011. Spre sfarsitul acestui an, GE va dezvalui o versiune specializata a acestui incarcator pentru uz individual.

Pe langa GE WattStation, GE a anuntat recent doua noi parteneriate menite sa promoveze adoptarea vehiculelor electrice.

In luna aprilie 2010, Project Get Ready, o initiativa non-profit condusa de Institutul Rocky Mountain si menita sa ajute comunitatile sa se pregateasca pentru vehiculele electrice, a ales GE drept consultant tehnic pentru proiectarea si planificarea retelelor electrice locale si regionale pentru vehiculele electrice.

In luna mai 2010, GE Global Research si Nissan au semnat un Protocol de Colaborare (PdC) pe o perioada de trei ani pentru a explora noi tehnologii necesare construirii unei infrastructuri de incarcare inteligente, fiabile si dinamice.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Chery Auto din China a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa, au anunţat marţi, 16...
#masini electrice, #incarcator masini electrice , #energie electrica