Ziare.com

Ora Pamantului 2012: Romanii vor stinge lumina pe 31 martie

Joi, 22 Martie 2012, ora 14:42

   

Ora Pamantului 2012: Romanii vor stinge lumina pe 31 martie
Sambata, 31 martie, va avea loc Ora Pamantului, iar Romania se va alatura celorlalte state de pe mapamond, intre orele 20.30 - 21.30.

Romania va participa la actiunea "lasand Pamantul sa respire", in cadrul manifestarii denumite Earth Hour, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Ora Pamantului se desfasoara anual la nivel mondial si isi propune sa determine factorii de decizie guvernamentali sa recurga la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire globala.

Sub sloganul "Lasa Pamantul sa respire!", se urmareste implicarea institutiilor publice, societatilor din toate domeniile de activitate, precum si a cetatenilor, intr-un demers care sa produca schimbarea mentalitatii asupra mediului inconjurator, printr-un simplu gest de stingere a luminilor si decuplare a echipamentelor electronice aflate in stand-by, pentru o ora.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ora Pamantului 2012 va fi marcata incepand cu ora 20.30, in Parcul Izvor. Dezvoltata in 2007, in Sydney, Earth Hour si-a demonstrat utilitatea, prin reducerea consumului de energie electrica cu 10,2%, echivalent cu scoaterea de pe sosele a peste 48.000 de autovehicule.

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze acest moment, iar in 2009, sute de milioane de oameni, din 88 de tari si peste 1000 de orase, au stins lumina pentru a trimite un mesaj puternic despre necesitatea de prevenire a schimbarilor climatice.

F.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2754 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cu sloganul "lasa Pamantul sa respire"

plec pana jos sa cumpar doua sticle de vin ! merita sa sarbatoresc evenimentul - lasa Pamantul sa respire -
- revin in 10 minute -
- cum sa-ti treaca asa ceva prin cap , sa lansezi sloganul "lasa Pamantul sa respire" ? ce motiv mai am eu sa ma mir , de anormalitatea omologata la rang de performanta ?

 

actiunea repetentilor

Systemele energetice au inertie mare. la cele nucleare se consuma si ziua pt a face consumul in corelatie cu generarea.
Daca as a de grozava ideia , de ce nu lasa luminile sitnse citiva ani ?
dar e politic si facuta de lunatici.
Noi in oras avencentarla atomica as a ca , facut patriotic este s a pornesc toti consumatorii sa compenseze.Acasa plita electrica e inrosita si la SMT toate masinile merg ,iar aerul conditionat pus sa faca rece . Centralele atomice nu au ce sa faca cu surplusul de energie si e jale. La prosti si la romani degeaba le spui ca un reactor are inertie mare.
Prostie bagata pe git de lunatici. Incalzirea e de la soare. Teoria minusului e ca e frig din cauza incalzirii globale . Incalzirea e la fel. Ei vor s a fie iarna ca vara ! E vorba de taxe si subventii.

 

EON

La noi are grija EON sa fim ecologisti, mai busesc cate un traf si stam cu orele pe intuneric. Sa vezi atunci ecologie.

 

Ora Pamantului 2012: Romanii vor stinge lumina pe 31 martie

Asta-i inca o gogoritza c.retina, numai buna pentru uzul masselor de bizoni rezectati cerebral, propulsata sus si tare de ghesheftarii platiti de petrolishti, de la Green Pish!

Sa stingem toti lumina, de "ziua pamantului"!

Nu vreau sa stiu ce belele si dezechilibre de consum va crea idiotenia asta heirupista, sistemului energetic national. Si cat va costa la modul real, inclusiv in termeni de dioxid de carbon dat in atmosfera.

Dar nu mai bine ar face activishtii lui peshte prajit de la Green Pish sa se duca-n Amazonia si sa le faca necazuri nenorocitilor care distrug plamanul Terrei: defrisharea dementa a padurii ecuatoriale, pentru yahturi, palate si c.urve platinate?

Nu mai bine ar face activishtii lui peshte prajit sa sustina darea in comercial a reactorului nuclear pe fuziune cu tritiu de la CERN, care de ani de zile sta nebagat in seama din cauza ca le-ar taia macaroana petrolishtilor care-i platesc pe "ecologishtii" Green Pish?

Nu mai bine ar face activishtii Green Pish sa se lege cu lantzuri de gardurile Cotrocenilor, din cauza ca un dement de pe planeta asta vrea sa otraveasca cu 1.600.000 tone de cianuri cateva tari din zona Dunarii de jos?
Pai n-ar face bine, ca li s-ar trage din ghesheft, in secunda a doua!

Pentru cine nu stie, tritiul este o resursa regenerabila, care se gaseste in mod natural in apele marilor si oceanelor.
Ihhh, ce scarba mi-e de ordinariile astea ipocrite, vezi-Doamne deontologico-ecologiste si umaniste, nevoie-mare!

Hai sa ne facem, facand!

Facand un spanac langa un gard, cand problemele adevarate sunt in cu totul alta parte: in curtea marilor jmenari politico-financiari care domina viata de pe planeta noastra.

Seara buna!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor