Ziare.com

Ponta: Romania poate avea o crestere bazata pe energie mai mare decat tarile europene

de Camelia Sisea
Marti, 09 Octombrie 2012, ora 13:02

   

Ponta: Romania poate avea o crestere bazata pe energie mai mare decat tarile europene
Romania poate sa aiba o crestere economica bazata pe energie mult mai mare decat au tarile europene in acest moment, datorita investitiilor si unui cadrul legal competitional, a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

"Prin eforturile investitorilor si prin capacitatea legislativa de a asigura cadrul legal competitional, Romania poate sa aiba o crestere economica bazata pe energie mult mai mare decat au tarile europene in acest moment", a spus Victor Ponta.

De asemenea, premierul le-a cerut investitorilor sa devina "parteneri ai Guvernului Romaniei in ceea ce priveste sprijinul pentru al doilea motor, agricultura".

"Sunt reprezentant in Parlament al unei zone a tarii care depinde in totalitate de buna functionare a sectorului energetic. Stiu cat de greu e sa multumesti si managementul privat si autoritatile locale si sindicatele. Sunt insa convins ca asa cum altii au reusit, si Romania poate valorifica acest potential(...) Exista din partea tuturor reprezentantilor Guverenului constiinta faptului va zona energiei este o zona in care Romania poate cu adevarat progresa", a adaugat Ponta.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Investitorii privati au comunicat Guvernului ca introducerea obligativitatii realizarii tranzactiilor pe OPCPM (Operatorul pieteri de energie electrica din Romania) ii impiedica sa faca investitii, a precizat Ponta, Executivul fiind dispus sa discute cu reprezentantii sectorului energetic modificari ale legii energiei electrice si gazelor naturale. Potrivit premierului, aceasta prevedere a vizat eliminarea contractelor bilaterale dezavantajoase.

"Cel mai important lucru pentru un investitor responsabil este sa stie ca Romania garanteaza o competie corecta. Nu doar legea(...), dar strategia principala dintre Guvern si investitor este bazata pe ideea unei competitii corecte, pe ideea asigurarii unei stabilitati pe o perioada cat de lunga e posibil in Romania.

Orice initiativa care indeplineste aceste conditii: sa fie facuta in conditii de competenta si transparenta, sa asigure cele mai inalte standarde de protectie a mediului, sa functioneze pe baza unei piete interne de energie nediscriminatorii, este un proiect pe care Guvernul pe care il conduc il va sprijini in totalitate", a mai spus Ponta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1177 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cu pontanismul acesta, va lua sigur premiul Nobel! Dar inca nu s-a

inventat categoria in care sa concureze pentru acest premiu... Chiar nu poate face nici macar o declaratie normala, fara minciuni, fara prostii?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor