Ponta: sediul Complexului Energetic Oltenia ramane la Targu-Jiu

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 23:31
1719 citiri
Ponta: sediul Complexului Energetic Oltenia ramane la Targu-Jiu
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a precizat, vineri, ca sediul Complexului Energetic Oltenia (CEO)va ramane la Targu-Jiu, iar capitalul social al companiei va fi majorat cu 15%.

In ceea ce priveste stabilirea unui management privat, primul ministru a declarat ca se va face o analiza, iar daca actuala conducere va aduce profit, va ramane in continuare in fruntea complexului.

"Ramane la Targu-Jiu (sediul CE Oltenia, n.r.), dupa lupte seculare care au durat cateva luni, sigur ca s-au suparat doamna primar de la Craiova sau colegii de la Dolj, dar cred ca asa era normal pentru ca principala activitate a CEO este totusi in Gorj, chiar daca are Dolj, Mehedinti, Valcea, si in al doilea rand Gorjul este un judet care depinde de zona energetica, asa incat s-a implinit solicitarea presedintelui Consiliului Judetean Gorj, a primarului municipiului Targu-Jiu si a deputatului de Targu-Jiu.

Vedeti, daca nu se schimba primul ministru, acum sediul era la Cluj, a afirmat Victor Ponta intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Jiu.

De asemenea, capitalul social al companiei va fi majorat cu 15%.

"Avem in acordul cu Fondul Monetar International trecut de catre fostul guvern, dar insusit si de noi, o crestere a capitalului social la CEO prin majorare de capital social cu 15% in asa fel incat toti banii care vin din zona privata raman in companie pentru modernizare, iar statul isi pastreaza pachetul de control de doua treimi", a mai spus Ponta.

Complexul Energetic Oltenia este compus din termocentralele si minele de carbune din Oltenia si are peste 18.000 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alin Burcea, ANAT: Romania nu are o imagine prea buna, turistii straini sunt putini, majoritatea vin in interes de serviciu
Alin Burcea, ANAT: Romania nu are o imagine prea buna, turistii straini sunt putini, majoritatea vin in interes de serviciu
Noul presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Alin Burcea, vrea sa transforme atragerea turistilor straini (n. red. incoming) in prioritate nationala. Oficialul ANAT considera...
Vivo X100 Ultra, telefonul care vrea să ofere o cameră profesională cu performanțe de top
Vivo X100 Ultra, telefonul care vrea să ofere o cameră profesională cu performanțe de top
Compania Vivo este pe cale să lanseze pe piață modelul X100 Ultra, un telefon care promite să rivalizeze cu Xiaomi 14 Ultra în domeniul fotografic, ducând performanța la nivelul aparatelor...
#Ponta sediu Complex Energetic Oltenia, #capital Complex Energetic Oltenia , #energie electrica
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
va aduce profit cui ?
Poza VisOnAir
VisOnAir
rank 4
Ceva se intampla si la complexul energetic.