Ponta: sediul Complexului Energetic Oltenia ramane la Targu-Jiu

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 23:31

   

Ponta: sediul Complexului Energetic Oltenia ramane la Targu-Jiu
Premierul Victor Ponta a precizat, vineri, ca sediul Complexului Energetic Oltenia (CEO)va ramane la Targu-Jiu, iar capitalul social al companiei va fi majorat cu 15%.

In ceea ce priveste stabilirea unui management privat, primul ministru a declarat ca se va face o analiza, iar daca actuala conducere va aduce profit, va ramane in continuare in fruntea complexului.

"Ramane la Targu-Jiu (sediul CE Oltenia, n.r.), dupa lupte seculare care au durat cateva luni, sigur ca s-au suparat doamna primar de la Craiova sau colegii de la Dolj, dar cred ca asa era normal pentru ca principala activitate a CEO este totusi in Gorj, chiar daca are Dolj, Mehedinti, Valcea, si in al doilea rand Gorjul este un judet care depinde de zona energetica, asa incat s-a implinit solicitarea presedintelui Consiliului Judetean Gorj, a primarului municipiului Targu-Jiu si a deputatului de Targu-Jiu.

Vedeti, daca nu se schimba primul ministru, acum sediul era la Cluj, a afirmat Victor Ponta intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Jiu.

De asemenea, capitalul social al companiei va fi majorat cu 15%.

"Avem in acordul cu Fondul Monetar International trecut de catre fostul guvern, dar insusit si de noi, o crestere a capitalului social la CEO prin majorare de capital social cu 15% in asa fel incat toti banii care vin din zona privata raman in companie pentru modernizare, iar statul isi pastreaza pachetul de control de doua treimi", a mai spus Ponta.

Complexul Energetic Oltenia este compus din termocentralele si minele de carbune din Oltenia si are peste 18.000 de angajati.
Sursa: rNews

Articol citit de 1603 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
VisOnAir
rank 4
Ceva se intampla si la complexul energetic.
Oare ce-o fi ???
niculaeda
rank 5
va aduce profit cui ?
- lui , usl-ului ?
boxyro
rank 5
Deocamdata lui, cel putin electoral ..
un pacalici, asta este Ponta. El analizeaza totul prin prisma voturilor, orice spune trebuie sa contina ceva si de fosta guvernare .. "daca nu se schimba primul ministru, acum sediul era la Cluj" , adica sediul Complexului Energetic Oltenia !!! chiar crede cineva? nici macar el. Dar o spune ca la prostime da bine. Si , din pacate, prostime exista din plin.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor