Statul cere Electrica daune de 1,3 miliarde de euro

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 11:35
3171 citiri
Statul cere Electrica daune de 1,3 miliarde de euro
Foto: Facebook/Electrica S.A.

Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) a cerut Electrica SA plata unor prejudicii de 1,32 miliarde de euro, cauzate de neurmarirea de catre companie a obligatiilor post-privatizare asumate de investitorii care au cumparat actiuni la societatile privatizate de Electrica.

Compania a primit de la SAPE o notificare care sustine existenta acestor prejudicii.

"Electrica a initiat discutii cu SAPE pentru a clarifica solicitarile acesteia din urma de a i se plati sume in cuantum de 304.886.966,8 lei, 1.347.420.170 dolari si 45.857.677,1 euro", se arata in raportul trimis la BVB.

Listarea Electrica pe bursa, impusa "din afara"? Cum raspund autoritatile (Video)

Compania noteaza ca, "in baza informatiilor disponibile in acest moment", Electrica crede ca solicitarea SAPE este "nerezonabila si neintemeiata, SAPE avand calitatea de succesor cu titlu universal al Electrica".

Electrica noteaza ca la acest moment nu are cunostinta despre nicio actiune, procedura sau masura legala initiata de SAPE impotriva sa.

SAPE a fost infiintata anul trecut prin divizarea partiala a Electrica SA si cuprinde participatiile minoritare ale Electrica SA la Enel Energie Muntenia, Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea, Enel Energie, E.ON Moldova Distributie, E.ON Energie Romania, Electrica Soluziona, Bursa Romana de Marfuri si Hidro Tarnita.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#stat prejudicii Electrica, #prejudicii Electrica, #prejudicii privatizare Electrica , #energie electrica