Vom consuma cu 26% mai multa energie pana in 2020

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 10:56
910 citiri
Vom consuma cu 26% mai multa energie pana in 2020

Consumul de energie al Romaniei va creste cu 26% pana in 2020, arata estimarile facute de Transelectrica, pe baza evolutiei economice din tara noastra.

Consumul national de energie este unul dintre indicatorii care oglindesc cel mai bine evolutia unei economii. Estimarile aratat ca, in 10 ani, acesta va ajunge la 64,8 TWh, fata de 51,4 TWh in 2010.

Cele mai mari cresteri ale consumului de energie se vor inregistra in Bucuresti si in marile centre urbane, precum Brasov, Cluj, Timisoara, Constanta si Tulcea, potrivit solicitarilor de avize tehnice de racordare.

In acelasi timp, in perioada 2010-2019, urmeaza sa fie inchise definitiv unitati termo cu o putere de 2.578 de MW.

"Programele mentionate sunt o consecinta a faptului ca 80% din grupurile termoenergetice au durata de viata depasita", au aratat reprezentantii Transelectrica, citati de Adevarul.

In ceea ce priveste intentiile de instalare de grupuri noi, acestea insumeaza o putere de circa 3.900 de MW. "Proiectele anuntate sunt insa incerte, in special in contextul in care sectorul de productie urmeaza a fi reorganizat la inceputul perioadei analizate", mai spun oficialii Transelectrica, referindu-se la intentia Guvernului de a infiinta doua companii energetice-gigant.

Legat de noii producatori de energie, Transelectrica estimeaza ca singurul producator care va fi pusa in functiune cu certitudine pana in 2020 este Centrala OMV Petrom de la Brazi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cel mai mic consum de electricitate din istoria României. Când s-a întâmplat și care sunt motivele acestei scăderi
Cel mai mic consum de electricitate din istoria României. Când s-a întâmplat și care sunt motivele acestei scăderi
Duminică, 14 aprilie, între orele 12.00 și 15.00, consumul de energie electrică al României a atins un minim istoric: 3.900 MW. Această valoare a fost înregistrată aproape de ora 15.00 și...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#consum electricitate, #consum energie, #consum 2020 , #energie electrica