Ziare.com

Deutsche Welle: Romania - actor principal in dezvoltarea energiei eoliene

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 18:23

   

Deutsche Welle: Romania - actor principal in dezvoltarea energiei eoliene
Energia eoliana s-a dezvoltat in ultimii ani in special Europa de Vest, Statele Unite, China si India. Intre timp, si Romania a facut un salt urias in acest domeniu.

La sfarsitul anului 2010, Romania avea mai putin de 20 de megawati instalati in energia eoliana, iar la inceputul anului 2011 au intrat in functiune mai multe proiecte importante, totalizand 550 de megawati instalati, arata datele furnizate de Asociatia Romana pentru Energie Eoliana, noteaza Deutsche Welle.

Mai mult, asociatia estimeaza ca la finele acestui an, Romania ar putea ajunge sa aiba o capacitate instalata de productie de energie eoliana de 1.000 de megawati, adica echivalentul unui reactor si jumatate de la centrala nucleara din Cernavoda.

Citeste mai mult despre Romania - actor principal in dezvoltarea energiei eoliene pe Deutsche Welle.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Citeste mai multe despre energie eoliana Romania energie eoliana
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1716 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da !

In curind ,fiecare romin va avea infipta o elice in....

 

 

Este a cincea oara

Cand aceasta stire apare pe ziare.com. Mai schimbati si voi placa de la tonomat.

 

 

Poate avem si noi norocu' ălora de-au căzut din pom direct in masină

Poate avem si norocu' ca si monopolul asupra sistemului energetic centralizat, să aibă cat mai grabnic soarta celui termic. Francezii au dat un semnal extraordinar in acest sens cu turnul Eiffel, electrificandu-l individual cu 4 turbine eoliene, care, pretind ei, vor fi neobservabile.

 

 

Nu este o informatie ci o reclama!

Insa ar fi corect sa informati despre efectele pozitive si negative ale acestui tip de investitie de valori f. mari; mie mi se pare ca aceste investitii vor scumpi viata romanului, deja au fost anuntate scumpiri ale energiei electrice distribuite cate consumatorii casnici datorate amortizarilor chletuielilor companiilor care se compun din valoarea investitiei + costurile creditarilor acordate, inclusiv din fonduri europene, toate acestea pentru continua bunastare a intermediarilor de pe piata certificatelor verzi ale energiilor alternative. O informatie incompleta este mai rea decat lipsa ei.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor