Ziare.com

Enel Green Power inaugureaza un nou parcul eolian in Romania

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 08:07

   

Enel Green Power inaugureaza un nou parcul eolian in Romania
Compania Enel Green Power, din cadrul grupului italian Enel, pune in functiune un nou parc eolian in nordul Dobrogei, langa Tulcea. Acesta este alcatuit din 15 turbine eoliene.

"Un nou parc eolian de 30 MW, Salbatica I, va deveni operational. Se alatura celui de la Agighiol, primul parc eolian al Enel Green Power in Romania, inaugurat in decembrie anul trecut. Capacitatea eoliana instalata a companiei in Romania ajunge la un total de 64 MW", se arata intr-un comunicat al Enel Green Power remis Ziare.com.

Productia anuala este estimata la circa 85,5 milioane KWh si va putea acoperi nevoia de electricitate a 29.000 de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a circa 48.000 tone de CO2, in fiecare an.

Salbatica se alatura parcului eolian Agighiol, inaugurat de Enel Green Power in Romania in decembrie anul trecut.

Cu o capacitate totala instalata de 64 MW, cele doua parcuri eoliene vor genera peste 180 milioane KWh anual, acoperind necesarul de energie al 64.000 de gospodarii si evitand emisia in atmosfera a circa 120.000 tone de CO2.

"Cu parcul eolian Salbatica ne dublam, in interval de o luna, productia de energie eoliana in Romania, o calatorie inceputa in luna decembrie a anului trecut prin inaugurarea centralei Agighiol", a declarat directorul general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace. "Generarea de energie in tara va continua sa se extinda rapid in urmatorii ani, datorita numeroaselor proiecte ce vor fi implementate in curand", a adaugat el.

Dintre sursele regenerabile, energia eoliana este cea mai promitatoare tehnologie de generare a electricitatii din Romania. De fapt, conform estimarilor, capacitatea eoliana instalata in Romania va atinge 600 MW pana la finele anului 2010, de la 14 MW la finele lui 2009, si un total de 3.600 MW pana in 2015.

Grupul Enel, prezent in Romania din 2005, este in acest moment cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, cu 5.000 angajati si o retea de 93.000 kilometri, deservind circa 2,6 milioane de clienti.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2362 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Din categoria manele vine tiltul acestui articol: Enel Green Power inaugureaza un nou parcul eolian in Romania

Corect ar fi: Enel Green Power inaugureaza un nou parc eolian in Romania
Vorba lu' Salam: Merg pe drum si vine banii....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor