Ziare.com

Energie eoliana pentru 9 milioane de locuinte in Europa de Est, pana in 2020

Marti, 05 Februarie 2013, ora 21:05

   

Energie eoliana pentru 9 milioane de locuinte in Europa de Est, pana in 2020
Energia eoliana din centrul si estul Europei va deveni o sursa semnificativa de producere a energiei electrice pana in 2020, iar capacitatea Turciei de generare a energiei eoliene se va mari considerabil - cu conditia de a avea un cadru legal stabil in fiecare tara, se arata intr-un raport publicat marti de Asociatia europeana pentru energie eoliana (EWEA).

Polonia si Romania aproape si-au dublat capacitatea anuala de energie eoliana din 2012. La sfarsitul lui 2012, Polonia avea o capacitate de energie eoliana instalata de 2,5 gigavati, Romania de 1,9 gigavati, iar Bulgaria de 0,7 gigavati.

Raportul publicat marti de EWEA analizeaza pietele de energie eoliana emergente in Europa Centrala si de Est, plus Turcia, Ucraina si Rusia.

"Energia eoliana din Europa Centrala si de Est, inclusiv Turcia, va reduce considerabil dependenta de combustibil fosil in sectoarele de energie. Dar cateva tari - precum Republica Ceha, Ungaria si Bulgaria - nu au o legislatie stabila referitoare la energiile regenerabile, iar investitorii si bancile se vor retrage daca guvernele nu vor pune in aplicare politici de energie regenerabila de lunga durata", a declarat Christian Kjaer, presedintele consiliului de administratie al EWEA.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Douasprezece dintre noile tari membre ale UE din Europa Centrala si de Est au ca obiectiv marirea capacitatii de energie eoliana de la 6,4 gigavati instalati la sfarsitul lui 2012 la 16 gigavati pana in 2020. Acest lucru este echivalent cu sursa de electricitate pentru 9 milioane de locuinte.

Turcia doreste sa-si majoreze capacitatea de energie eoliana de la actualii 2,3 gigavati la 20 gigavati pana in 2023.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1387 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce bine !

e de doua ori mai scumpa decit cea clasica . O morisca nu scoate niciodata energia consumata pt intretinere si constructie.
Mafia e bagata puternic in " energie verde " ca sint bani de muls de la guverne .
E o scamatorie contabila ! Pare avantajos ca este subventionat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor