Eoliana SF lansata in Romania. Leviteaza magnetic si merge aproape fara vant

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 10:24
5414 citiri
Eoliana SF lansata in Romania. Leviteaza magnetic si merge aproape fara vant

Potentialul eolian al Romaniei a atras atentia unei companii amerciane care vrea sa ne vanda centrale eoliene desprinse parca din filmele SF. Pentru a produce electricitate, ele folosesc un principiu similar celebrului tren Maglev, inventat de savantul Nicholas Tesla.

Compania americana Strong Sales, Inc. a lansat in Romania proiectul celei mai avansate tehnologii din lume de producere a energiei electrice eoliene. Turbinele Maglev folosesc o tehnologie inventata de savantul Nicholas Tesla si perfectionata de cercetatorii americani, presupunand utilizarea magnetilor permanenti pentru rotirea paletilor morii de vant, scrie MONEY.ro.

Desi explicatiile sunt foarte tehnice, totusi americanii au precizat ca, in principiu, este vorba de un sistem similar functionarii celebrelor trenuri Maglev care merg pe perna magnetica. De altfel, Strong Sales produce si astfel de trenuri.

"Este o tehnologie unica in lume care are foarte multe avantaje si aproape niciun dezavantaj. Eficienta este de 95%, centrala produce de la o viteza a vantului de 1,5 m/s pana la viteze foarte mari de 40 m/s, iar noi garantam o cantitate constanta de energie produsa lunar. Plus o garantie de 25 de ani pe instalatie in care vom repara orice problema ar putea sa apara", a declarat Milorad Savkovik, reprezentantul pentru Balcani al americanilor.

Cititi mai mult despre Eoliana SF lansata in Romania. Leviteaza magnetic si merge aproape fara vant pe Money.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#energie eoliana, #energie eoliana parc Romania , #energie eoliana