Ziare.com

Eolienele vor produce mai multa energie decat centrala de la Cernavoda

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 21:29

   

Eolienele vor produce mai multa energie decat centrala de la Cernavoda
Puterea instalata in centralele eoliene ar putea sa o depaseasca in 2012 pe cea a centralei nucleare de la Cernavoda, in cazul in care companiile din domeniul energetic isi vor finaliza investitiile in domeniu pe care le-au anuntat pana in prezent.

Fermele eoliene din Romania vor cumula la sfarsitul lui 2012, daca totul merge bine, o putere instalata de peste 1.600 MW, mai mult decat centrala de la Cernavoda, care are in jur de 1.400 MW, informeaza Evenimentul Zilei.

Valoarea totala a investitiilor anuntate pentru 2012 in domeniul energiei eoliene se cifreaza la la circa 1,5 miliarde euro.

Daca in momentul actual fermele eoliene din Romania au o putere instalata cumulata de 850 MW, in 2012 capacitatea acestora va creste cu circa 800 MW.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"In 2012, ne asteptam la investitii care pot ajunge pana la 1,5 miliarde euro, in varianta optimista in care planurile anuntate de companii vor fi duse la bun sfarsit", sustine Dana Duica, directorul executiv al Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana.

In cei 800 MW de anul viitor vor intra proiectele marilor jucatori Enel, EDP, CEZ si ale altora mai mici, locali, precum Holrom si Monsson.

Tot in 2012 s-ar putea finaliza proiectele Verbund, CEZ cu partea a doua de la Cogealac, Enel si Iberdrola.

In 2010, in centralele eoliene erau instalati in total 462 MW in 2010, iar in 2009 doar 14 MW.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3155 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da, vor produce mai mult curent electric

... daca Parlamentuzl nu-si iroseste parzzurile-n Casa Boborului ci iese pe camp si le trage-n directzia elicelor.
Punetzi ecologistii sa dea la manivela.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor