Ziare.com

Investitie de 1,3 miliarde de euro in 10 parcuri eoliene din judetele Braila si Buzau

Vineri, 31 August 2012, ora 15:19

   

Investitie de 1,3 miliarde de euro in 10 parcuri eoliene din judetele Braila si Buzau
10 parcuri eoliene vor fi construite in urmatorii ani, in mai multe localitati din judetele Braila si Buzau, reprezentand o investitie totala de aproximativ 1,35 miliarde de euro.

Proiectul de investitii a fost inaugurat joi, in comuna Ciresu, in prezenta lui Gheorghe Bunea, presedintele Consiliului Judetean Braila, se afirma intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Pe teritoriul judetelor Braila si Buzau, Grupul Eolenvest dezvolta in prezent 9 proiecte energetice - respectiv de producerea energiei din surse regenerabile - parcuri eoliene cu o putere instalata cumulata de aprox. 897 MW, pe teritoriul administrativ al urmatoarelor comune: Ulmu, Ciresu, Zavoaia, Dudesti, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Rosiori, Rusetu si Largu. Intreg ansamblul de proiecte energetice poarta numele de Parcurile Eoliene de Sud-Est.

Proiectele sunt derulate prin intermediul unor societati de proiect constituite in cadrul Grupului si sunt in prezent in diferite stadii de autorizare, studiile specifice de masurare a vitezei vantului, evaluare a biodiversitatii sau studii geotehnice pentru fiecare locatie fiind in derulare inca de la inceputul anului trecut.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Am intalnit in aceasta regiune a Romaniei oameni seriosi, capabili, muncitori si am avut parte de sustinerea partenerilor nostri si a autoritatilor locale, depasind toate dificultatile intalnite pe parcurs, care sunt de altfel normale cand discutam de un asemenea cadru complex de dezvoltare.

Ne dorim sa obtinem autorizatii de construire pentru aceste proiecte dezvoltate pe teritoriul judetelor Braila si Buzau pana la jumatatea anului 2013, pentru care raman a fi achitate taxele pentru autorizatii, care inseamna o contributie importanta la bugetul local al fiecarei comune in parte.

Singura exceptie este proiectul din Tudor Vladimirescu, unde am obtinut autorizatia de construire pentru parcul eolian si suntem in proces de obtinere a autorizatiei pentru amplasarea traseelor de cabluri electrice si a instalatiei de racordare a parcului in statia Lacul Sarat" sustine Bernard Esquirol, Director General Filasa International.

Potrivit estimarilor specialistilor, la sfarsitul anului 2012, in Romania, peste 7,5% din cererea de electricitate ar putea fi acoperita de energia eoliana. Fiecare Megawat de putere eoliana cere o investitie cuprinsa intre 1,5 si 1,6 milioane de euro, astfel ca valoarea totala a investitiilor facute in Romania s-ar putea ridica pana la 5 miliarde de euro, pana in anul 2013.

Romania este unul dintre statele europene cu cel mai mare potential de crestere in domeniul parcurilor eoliene. Guvernul estimeaza potentialul generat de energia eoliana din Romania de ordinul a 14.000 de MW - cel mai mare din Europa de sud-est.

M.M.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3133 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor