Ziare.com

Presa spaniola: In Dobrogea se construieste cel mai mare parc eolian din Europa

Duminica, 18 Iulie 2010, ora 13:31

   

Presa spaniola: In Dobrogea se construieste cel mai mare parc eolian din Europa
Primele generatoare eoliene din parcul Fantanele-Cogealac, din Dobrogea, au inceput deja sa produca energie eoliana fara sa emita bioxid de carbon.

Cand se va incheia constructia parcului, in 2012, puterea acestor generatoare va ajunge la 600 MW, in cadrul parcului eolian cel mai mare din Europa continentala, scrie portalul spaniol Evwind.com.

In prezent, parcul eolian Whitelee din Scotia este cel mai mare parc eolian terestru din Europa.

Parcul este construit de compania ceha CEZ, va avea 139 de generatoare de energie eoliana, cu o putere totala de 347,5 MW la Fantanele si alte 101 turnine eoliene care vor produce energie de 252,5 MW la Cogealac.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Investitia totala ajunge la 1,1 miliarde de euro; parcul eolian va fi finalizat anul acesta la Fantanele, iar constructiile vor incepe in 2011 la Cogealac.

Compania energetica GE Energy va furniza cele 101 turbine eoliene, astfel ca Romania sa poata atinga obiectivul ca, in 2020, 20% din energia generata sa provina din surse regenerabile.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4109 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

in definitiv...

romania e un parc...si parc va ramane...cam mizerabil...ce sa faci ...parc experimental...

 

Furt de 480 mil euro !!

M-am uitat sa vad cat au platit scotienii pentru cele 140 de eoline din parcul Whitelee si am ramas foarte surprins sa vad ca in 2009 ei au platit 300 mil GBP adica aproximativ 360mil Euro. Noi se pare ca construim 240 de eoliene asta inseamna ca costul total ar trebui sa fie de 620 mil euro (desi cred ca ar trebui sa fie mai putin pt ca cu cat cumperi mai multe producatorul iti da discount) asa ca pana la cei 1.1 miliarde euro pe care ii platim sunt bani furati pe fata !! ... iaca de aia nu are ursu coada !!!

 

este evident furtul facut de GE a fost aprobat de vanzatorii de tara din pedele

Cercetarea in domeniul centralelor eoliene cu palete variabile actionate automat in functie de contitii a inceput din 1985 la Institutul Politehnic Traian Vuia Timisoara. A fost desavarsita de cateva generatii de ingineri entuziasti ce au terminat studiile acolo.

Studiul profilului paletei a fost desavarsit de studiat la Aeronave Bucuresti...

Iar Electroputere Craiova putea construi cu precizie proiectul final.

De remarcat utilizareea cunostiintelor ingineresti si al mainii de lucru exclusiv autohtone! Dezvoltarea economica locala, consolidarea cercetarii multi-disciplinara, veniturile apreciabile asigurate, posibilitatea exportului intr-o industrie sigura de viitor, curata, perfecta dpdv ecologic si valabila pe cel putin o suta de ani de acum incolo.

S-a preferat contractul jefuitor cu americanii de la GE de sleahta hotilor incompetenti a lui base!!! Peschesurile varsate in conturi din strainatate, aruncarea banilor pe fereastra, contracte faraminoase de intretinere si generatoare concepute prost... pe care nici americanii nu le mai doresc, majoritatea cunoscatorilor optand pentru cele EUROPENE!

Guvern de tradatori si incompetenti ce ne ingropa pe generatii in datorii!

gindesti corect,dar ai gresit adresa

aici nu-i vorba de o investitie a guvernului...
daca ai dreptate,firmele care investesc vor fi jumulite,poate ca le place.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor