Prima comuna din Romania care va fi iluminata stradal prin energie verde

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 10:26

   

Prima comuna din Romania care va fi iluminata stradal prin energie verde
O comuna din judetul Constanta este prima localitate din tara care va beneficia de iluminat stradal asigurat prin energia verde.

Este vorba despre comuna Ion Corvin, al carei iluminat public va fi asigurat doar cu energia produsa de turbinele eoliene, transmite Digi 24.

Instalatia care va asigura transformarea energiei vantului in curent electric va fi realizata cu bani europeni si va fi gata peste un an si jumatate.

Costul total al investitiei este de peste 5 milioane de lei, 98% dintre acesti bani reprezentand fonduri europene nerambursabile.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3396 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
info2romania
rank 1
Daca se poate si asa, de ce ne puneti +500 otravuri in apa de baut?
Nu e mai bine cu eoliene decit cu gaze de sist? Un foraj pt gaz de sist alimenteaza cu gaze cel mult un an dar otraveste solul, apa cu peste 500 substante otravitoare/toxice pentru totdeauna.
arcaluinoe
rank 1
o sancta simplicitas
tu si altii ca tine ar trebui sa va intoarceti la a trai in caverne si la epoca de piatra , cind totul era "verde" si "oamenii" traiau mai putin de 20 de ani datorita faptului ca "totul era verde"
Sa traiti ....ca irositi resursele aiurea.
arcaluinoe
rank 1
au , nu au lumina
ce conteaza pe ulita , ca tot nu au avut lumina decit de la luna, plus ca pe ukita nu este nimeni cind s-a intunecat. eventual mai lumineaza luna citeodata. risipiti banii ca sa puteti fura in continuare. ce-i lipsea........tichie de margaritare care costa cit nu face.
Sa traiti cum meritati.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor