Reusita remarcabila a Germaniei in domeniul energiei verzi

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 18:47
3557 citiri
Reusita remarcabila a Germaniei in domeniul energiei verzi
Foto: engadget.com

Germania este foarte hotarata sa scape de dependenta de combustibilii fosili, luand toate masurile prin care sa exploateze la maximum surse regenerabile precum energia solara si cea eoliana.

Nemtii au facut eforturi uriase in ultimii ani pentru a crea cadrul legislativ benefic dezvoltarii acestui domeniu, scrie engadget.com. Acum, la ei se pot vedea rezultatele unor asemenea masuri adoptate in sectorul energetic.

Concret, atat din sursa eoliana, cat si din cea solara, nemtii obtin mai mult decat ar dori. Surplusul ajunge in medie la 117% din nivelul maxim al cererii de pe piata lor interna. O asemenea situatie se inregistreaza in zilele benefice, atunci cand vantul are intensitatea dorita, iar lumina soarelui e disponibila in cea mai mare parte a zilei.

Drept consecinta, pretul scade si el, iar statiile vechi de generare a electricitatii sunt nevoite sa isi reduca activitatea. Mai mult, varianta obtinerii energiei din carbuni nu mai este atat de necesara, dupa cum afirma unii specialisti in domeniu.

Energia "verde" are prioritate la accesul in reteaua nationala atunci cand apare un surplus. Investitorii nu mai sunt acum atrasi de statiile cu combustibili precum carbunii, viitorul fiind al generarii ecologice. In plus, unele dintre cele mai vechi centrale pe carbuni vor fi inchise in urmatorii zece ani.

Pana in 2025, contributia energiei regenerabile va ajunge la 45%. Companiile de exploatare a carbunilor se declara nemultumite de o astfel de situatie, caci ea le afecteaza mult veniturile. Nu toate tarile dezvoltate se bucura de un astfel de avans. In SUA, de exemplu, sectorul energiei "verzi" e inca abia la inceput.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#energie soare vant Germania, #energie eoliana Germania, #germania energie pret , #energie eoliana