Ziare.com

Sectorul eolian ar putea atrage investitii de peste 5 miliarde de euro

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 22:00

   

Sectorul eolian ar putea atrage investitii de peste 5 miliarde de euro
Sectorul de energie eoliana din Romania poate atrage investitii de peste cinci miliarde de euro pana in 2013, potrivit Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (RWEA).

"Ne angajam sa continuam incurajarea investitiilor in domeniul regenerabilelor, sector care va ajuta economia locala sa depaseasca momentele grele, de criza. Energia este un domeniu-cheie pentru economia romaneasca, iar sectorul eolian are potentialul de a atrage investitii de peste 5 miliarde de euro, pana in 2013, pentru un total de 3.000 MW instalati, ceea ce va presupune crearea a peste 6.000 de noi locuri de munca", a declarat Dana Duica, directorul executiv al RWEA.

Asociatia saluta aprobarea de catre Guvern a ordonantei de urgenta, care cuprinde amendamentele legii 220/2008 privind schema de sprijin in domeniul energiei regenerabile, in conformitate cu decizia Comisiei Europene.

Ordonanta, publicata miercuri in Monitorul Oficial, completeaza cadrul legal pentru promovarea energiilor regenerabile, fapt asteptat de investitorii din energie eoliana de peste doi ani ani. Schema suport a fost aprobata pentru o perioada de maximum 15 ani, pentru facilitati noi de productie si pentru acele capacitati care intra pe piata inainte de anul 2016.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"In sfarsit, prin acordarea celui de-al doilea certificat verde, schema suport din Romania se apropie de cele din celelalte tari ale UE si creeaza premisele pentru realizarea tintelor nationale de energie verde. Sa nu uitam ca energia eoliana este, dintre toate energiile verzi, cea mai putin costisitoare pentru consumatorul roman", a adaugat directorul executiv al Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana.

Aprobarea ordonantei este insa doar un prim pas pentru sector, pe masura ce piata se maturizeaza, fiind necesare si alte imbunatatiri, a spus Dana Duica.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Cea mai putin costisitoare pentru consumatorul Roman" (si nu numai)

e energia obtinută individual, cu generatoare proprii, chiar si pe combustibili, nu numai eoliene sau solare, reteaua energetică centralizată ridicand in mod nepermis pretul de livrare, motiv pentru care va avea soarta sistemului de termoficare centralizat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor