Energie electrica produsa din gunoi, in Romania - vezi unde

Sambata, 07 Mai 2011, ora 09:49
3817 citiri
Energie electrica produsa din gunoi, in Romania - vezi unde
Foto: Arhiva

Gunoiul va fi transformat in energie electrica, gratie unei investitii de 30 de milioane de euro in Depozitul Ecologic Vidra.

Este vorba despre o centrala de productie a energiei electrice din biogaz. Aceasta va fi gata pana la sfarsitul lui 2011 de Eco Sud si va produce energie electrica din gunoiul menajer.

"Sub imperativul descoperirii de noi surse de energie, bazate pe resurse inepuizabile si deopotriva ecologice, dar si avand ca deziderat sanatatea mediului inconjurator, Eco Sud coordoneaza realizarea unei centrale de productie a energiei electrice din biogaz, in cadrul Depozitului Ecologic Vidra", se arata intr-un comunicat Eco Sud, preluat de Curierul National.

Documentul mai precizeaza ca "biogazul va fi colectat, tratat si dupa aceea transportat la turbinele pe gaze, ale caror generatoare vor produce energie electrica, care va fi evacuata in reteaua zonala de distributie".

Intr-o prima faza vor exista microturbine, pentru o putere egala cu 2 MW, iar in final, puterea totala neta a centralei va atinge 14 MW.

Eco Sud are drept obiectiv solutii integrate de mediu, destinate depozitarii si eliminarii deseurilor menajere solide si asimilabile, in conditiile minimizarii impactului asupra mediului inconjurator.

In acest scop a investit milioane de euro in doua depozite ecologice (Vidra si Craiova).

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#energie electrica deseuri, #energie electrica gunoi, #energie verde, #depozit ecologic Vidra energie , #energie neconventionala