Un barbat a transformat sticlele din plastic in lumina (Video)

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 14:10
4662 citiri
Un barbat a transformat sticlele din plastic in lumina (Video)
Foto: l\'Internaute

Accesul la electricitate in zonele cele mai sarace ale lumii este un lux. Insa pentru orice problema se gasesc solutii, daca exista vointa, o demonstreaza inventia unui mecanic brazilian.

Povestea a inceput in anul 2002. Mecanicul Alfredo Moser s-a confruntat de nenumarate ori cu intreruperi de curent electric in orasul Uberaba, din sudul Braziliei, unde locuia.

Atunci a inceput sa se gandeasca la o metoda care sa aduca lumina naturala, fara electricitate. I-a venit in primul rand ideea de a folosi refractia luminii solare, potrivit L'Internaute.

Cu materiale foarte simple, o sticla din plastic transparent, apa si mastic, a pus la punct un procedeu genial.

Lumina zilei traverseaza "becul" si este astfel amplificata. La prima vedere, metoda pare stupida, dar, in peste 10 ani de existenta, acest "bec" cu o putere slaba a traversat oceanele.

In 2012, brazilianul inventator doteaza cu "becul" ingenios 1 milion de locuinte, mai ales in Asia, si 140.000 in Filipine, ajutat de fundatia MyShelter. Intervievat de BBC, Alfredo Moser a declarat ca in functie de soare, conceptul sau echivaleaza cu un bec de 40-60 wati.

MyShelter ii invata pe oameni sa aplice "metoda Moser", pentru a face ca lumina sa patrunda in casele lor, asa cum se poate observa in materialul video de mai jos.

Mai mult, fundatia a aplicat inventia ultra ecolologica in aproximativ 15 tari. In ceea ce-l priveste pe Alfredo Moser, acesta duce inca un trai simplu, desi a imbunatatit calitatea vietii a mii de persoane.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Brazilia, #inventii ciudate, #mod viata, #bec sticla plastic, #Alfredo Moser inventator brazilian , #energie neconventionala
Comentarii