Un barbat a transformat sticlele din plastic in lumina (Video)

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 14:10
4488 citiri
Un barbat a transformat sticlele din plastic in lumina (Video)
Foto: l\'Internaute

Accesul la electricitate in zonele cele mai sarace ale lumii este un lux. Insa pentru orice problema se gasesc solutii, daca exista vointa, o demonstreaza inventia unui mecanic brazilian.

Povestea a inceput in anul 2002. Mecanicul Alfredo Moser s-a confruntat de nenumarate ori cu intreruperi de curent electric in orasul Uberaba, din sudul Braziliei, unde locuia.

Atunci a inceput sa se gandeasca la o metoda care sa aduca lumina naturala, fara electricitate. I-a venit in primul rand ideea de a folosi refractia luminii solare, potrivit L'Internaute.

Cu materiale foarte simple, o sticla din plastic transparent, apa si mastic, a pus la punct un procedeu genial.

Lumina zilei traverseaza "becul" si este astfel amplificata. La prima vedere, metoda pare stupida, dar, in peste 10 ani de existenta, acest "bec" cu o putere slaba a traversat oceanele.

In 2012, brazilianul inventator doteaza cu "becul" ingenios 1 milion de locuinte, mai ales in Asia, si 140.000 in Filipine, ajutat de fundatia MyShelter. Intervievat de BBC, Alfredo Moser a declarat ca in functie de soare, conceptul sau echivaleaza cu un bec de 40-60 wati.

MyShelter ii invata pe oameni sa aplice "metoda Moser", pentru a face ca lumina sa patrunda in casele lor, asa cum se poate observa in materialul video de mai jos.

Mai mult, fundatia a aplicat inventia ultra ecolologica in aproximativ 15 tari. In ceea ce-l priveste pe Alfredo Moser, acesta duce inca un trai simplu, desi a imbunatatit calitatea vietii a mii de persoane.

Citește și:
Noi probleme în Qatar! Ce acuză acum fotbaliștii unei favorite la titlu
Noi probleme în Qatar! Ce acuză acum fotbaliștii unei favorite la titlu
Campionatul Mondial din Qatar este primul disputat în această perioadă a anului, pentru a se evita temperaturile sufocate din timpul verii. Chiar și așa însă, ziua sunt și 38 de grade la...
Selecționerul criticat de nepotism, pentru că și-a adus fiul antrenor secund la Mondiale
Selecționerul criticat de nepotism, pentru că și-a adus fiul antrenor secund la Mondiale
Un caz aparte în peisajul Campionatului Mondial de fotbal este cel al selecționerului care îl are ca antrenor secund chiar pe fiul său. Este vorba despre antrenorul marii favorite la...