Comunitatile in care locuitorii isi produc singuri hrana si energia electrica

Duminica, 22 Ianuarie 2017, ora 14:18
9914 citiri
Comunitatile in care locuitorii isi produc singuri hrana si energia electrica
Foto: ReGen Villages

Prima comunitate complet autonoma din lume, care isi poate asigura singura hrana si electricitatea, ar putea fi dezvoltata in curand in Olanda, langa Amsterdam.

Este vorba de un proiect al dezvoltatorului imobiliar ReGen Villages derulat in parteneriat cu firma de arhitectura daneza EFFEKT care, aplicat la scara larga, poate contribui la rezolvarea unor probleme de actualitate ale omenirii, de la chestiuni de mediu la securitatea alimentara, scrie Inhabitat.

Comunitatile ReGen Villages, numite si "eco-satele Tesla", au la baza cinci principii: locuinte care produc mai multa energie decat folosesc; productie locala de alimente ecologice; energie regenerabila si stocarea acesteia; reciclarea apei si a deseurilor; comunitati locale autonome.

Casele construite in cadrul acestor comunitati vor fi prevazute cu panouri fotovoltaice si vor dispune de sisteme pasive de incalzire si racire. Familiile isi vor cultiva propriile fructe si legume in sere conectate la fiecare locuinta. Impreuna, aceste locuinte vor forma un "un eco-sistem local".

Foto: ReGen Villages

In pietele publice vor exista statii pentru incarcarea electrica a masinilor. De asemenea, proiectul prevedere instalarea unor ferme aquaponice verticale. Satele vor dispune de sisteme comune pentru stocarea apei si pentru reciclarea deseurilor. Sunt prevazute si zone destinate cresterii animalelor, spatiilor de joaca si centrelor culturale.

Foto: ReGen Villages

Proiectul presupune utilizarea resurselor intr-un circuit inchis, in care deseurile rezultate in urma unui proces pot fi folosite ca materie prima pentru un alt proces, a explicat Ehrlich pentru Business Insider.

"Avem nevoie de solutii mai flexibile pentru viitor. Tehnologia exista deja, trebuie doar ca stiinta sa fie aplicata la arhitectura de zi cu zi. Este momentul sa redefinim dezvoltarea imobiliara rezidentiala pentru urmatoarele trei miliarde de oameni care vor veni pe planeta", a afirmat Simon Lynge de la EFFEKT.

Foto: ReGen Villages

ReGen Village va demara constructia primei comunitati in aceasta vara, in localitatea Almere din Olanda, si se asteapta sa construiasca primele 25 de case pana la sfarsitul anului. Proiectul ar urma sa fie finalizat in 2018.

Fiecare comunitate va fi formata din 100 de familii, pe o suprafata de aproximativ 20 de hectare. Locuitorii pot efectua diverse activitati in folosul comunitatii pentru a beneficia de reduceri la plata taxelor lunare.

Pe langa Olanda, sunt avute in vedere proiecte pilot in Suedia, Germania, Norvegia si Danemarca si exista planuri in faze incipiente pentru crearea unor astfel de comunitati si in China, Africa si Emiratele Arabe Unite.

Eveniment Quarterly Report

Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană a publicat pagini de internet actualizate pentru fiecare țară ce a aplicat pentru fonduri de redresare și reziliență. În cazul României, Comisia Europeană prezintă 7...
Regie autonomă obscură, pornită să cumpere cele mai scumpe modele iPhone. "Șase bucăți și-au tras, la 512 GB"
Regie autonomă obscură, pornită să cumpere cele mai scumpe modele iPhone. "Șase bucăți și-au tras, la 512 GB"
Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a renunțat la achiziția prin cumpărare directă a șapte telefoane mobile în valoare totală de 39.178 de lei, aproximativ 8.000 de euro,...
#comunitati autonome, #productie proprie energie, #case ecologice, #sere , #energie regenerabila
Comentarii