Ziare.com

Mai multi producatori de energie fotovoltaica dau in judecata Romania

Joi, 14 Iunie 2018, ora 23:55

   

Mai multi producatori de energie fotovoltaica dau in judecata Romania
Mai multi producatori de energie fotovoltaica dau in judecata Romania, fiind nemultumiti de faptul ca statul a micsorat numarul de certificate verzi promise, urmand ca recuperarea acestora sa fie amanata pentru urmatorii ani.

Producatorii de energie sunt din Austria, Germania, Olanda, Romania si Cipru. Acestia au depus o cerere arbitrala impotriva Guvernului Romaniei la Centrul International de solutionare a litigiilor in materie de investitii (ICSID), din Washington.

Potrivit Business Review, acestia sustin ca ar fi inregistrat pierderi in investitii din cauza deciziei de a reduce schema de subventionare in domeniul energiei regenerabile.

"Cererea de instituire a procedurilor de arbitraj" impotriva Ministerului Energiei din Romania a fost inregistrata oficial la ICSID, marti, 12 iunie 2018.

Iat companiile care dau in judecata tara noastra: LSG Building Solutions GmbH (Austria), Pressburg UK GmbH (Germania), Green Source Consulting GmbH (Austria), Solluce Romania 1 BV (Olanda), Risen Energy Solar Project GmbH (Cipru), Core Value Investments GmbH & Co KG Gamma (Germania), Core Value Capital GmbH (Austria), SC LJG Green Source Energy Beta SRL (Romania), Anina Pro Invest Ltd (Cipru) si Giust Ltd (Cipru) .
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre producatori energie judecata Romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5426 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

daca nu o pot produce fara certificate

Nu sunt competitivi.
Daca o gospodarie individuala se poate autofinanta -ma intreb de ce 'verzii'nu pot ?
Sunt adeptul investitiilor (cu capital intern sau extern) dar pare ca austriecii vor monopol pe tot ce inseamna -castig ieftin si bani europeni.

 

Poi asti "producatori" de inergie au drieptate, ca doar RO ii tara

unde juma din cetatenii ei primesc bani de la TARA ca sa nu faca nimic: unii is aia de nu au venituri si le da tara apropate cat primesc pensie aia de au muncit 35-40 de ani. Le da fara sa le ceara sa faca ceva pentru comunitatea in care traiesc..
O alta categorie sociala is pensionarii aia speciali ce au la 40 de ani pensii de 5-12 mii de euroi pe luna, bani pe care si daca vor, nu pot sa-i cheltuie.
Asa ca si ai straini ce ne facura fotovoltaice ca le zise STATU ca le da banul chelituit cu ele inapoi, vor sa li se dea ceea ce li s-a promis...
Ma intreb daca pentru energia fotovoltaica pe care o produc ei STATU asta le da bani, sau ai straini ne-o dau de-a moaca... Atunci cred ca ar fi in drept sa ceara banii promisi de STATU...
Dara pana la urme cine este STATU asta de le-a primis ca le da banii pentru investitia lor privata ?
Are STATU asta un nume si prenume, sau suntem la o adica noi toti astia cinstiti ce platim taxe si impozite ?
RO este o tara in care toti vor sa suga si nimeni nu vrea sa munceasca, sa produca ceva cu banul si munca lor !

 

Certificate verzi

Nu inteleg de ce trebuie sa platim certificate verzi pentru ca montarea unei centrale fotovoltaice este ieftina in raport cu montarea unei centrale electrice cu termoficare care este de vreo patru ori mai scumpa si de care am neaparata nevoie iarna pentru caldura. Sa-si ajusteze pretul astfel incit sa-si recupereze investitia, fara certificate verzi. Noi populatia oricum primim energia electrica la pret destul de piperat (cel mai mare pret din piata).

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor