Razboi pe certificatele verzi - Basescu ii raspunde lui Ponta: Minte. El va scumpi totul in Romania!

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 16:51
2989 citiri
Razboi pe certificatele verzi - Basescu ii raspunde lui Ponta: Minte. El va scumpi totul in Romania!

Presedintia a reactionat, miercuri, la declaratiile premierului Victor Ponta referitoare la legea certificatelor verzi, trimisa de Traian Basescu la Curtea Constitutionala.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a amintit, intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, ca OUG data pe aceasta tema este deja in vigoare, iar efectele ei s-au produs inca de la data de 1 iulie 2013.

"Sesizarea de neconsitutionalitate nu suspenda aplicarea OUG nr. 57/2013, care este in vigoare din data de 1 iulie 2013 si care a produs si produce in continuare efecte, ceea ce dovedeste ca afirmatiile domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta sunt voit mincinoase si urmaresc dezinformarea vadita a cetatenilor.

Mentionam, totodata, ca singurul care doreste sa majoreze preturile in Romania este domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta, care, prin introducerea accizei la benzina si motorina, va determina scumpirea tuturor produselor si serviciilor", a transmis Presedintia.

Seful Guvernului a precizat, miercuri, ca legea disputata intre Palate ar trebui sa se se refere la "interesul cetatenilor si al marilor consumatori", insa "presedintele si unele companii private au alte interese".

Ponta il acuza pe Basescu de interese ascunse: E vorba de coruptie

"Daca legea votata de Parlament nu este promulgata pana la 1 aprilie, cota certificatelor verzi in factura va creste cu 50%", a spus Victor Ponta, care a avertizat ca marii consumatori de energie vor avea de suferit cel mai mult.

Declaratiile premierului vin dupa ce, marti, presedintele a anuntat ca asteapta avizul Comisiei Europene pentru a promulga legea privind certificatele verzi.

"Legea certificatelor verzi e in Parlament pentru ca trebuia sa vina aviz de la CE. Va asigur ca nu am nimic impotriva sa fie promulgata imediat ce indeplinim toate procedurile pentru ca Romania sa nu se mai aleaga cu un infringement", a spus Basescu.

In replica, Guvernul a transmis un comunicat prin care se mentioneaza ca legea nu este in Parlament, ci a fost trimisa la CCR, fiind contestata de seful statului pentru faptul ca nu au fost indeplinite toate procedurile, mai ales cele referitoare la sesizarea Comisiei Europene pe aceasta tema.

C.P.

Citește și:
Surse guvernamentale: „Nu există amânarea votului pentru Schengen. Negociem până în ultimul moment”
Surse guvernamentale: „Nu există amânarea votului pentru Schengen. Negociem până în ultimul moment”
România va continua toate demersurile posibile pentru un vot pozitiv joi, 8 decembrie, în consiliul JAI privind aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, au transmis pentru Ziare.com surse...
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....