Remus Borza avertizeaza: Sute de proiecte din energia regenerabila vor esua

Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 18:57
3909 citiri
Remus Borza avertizeaza: Sute de proiecte din energia regenerabila vor esua
Foto: Arhiva

Remus Borza, fostul administratorul judiciar al Hidroelectrica, a prognozat ca multe proiecte din industria energiei regenerabile vor esua in 2013, acesta fiind un an de cotitura pentru Romania.

"2013 va fi un an de cotitura pentru industria regenerabilelor. Sute de proiecte vor esua, pentru ca piata va cadea", a precizat Borza, la Digi24.

Acesta a spus ca, pentru prima data, Romania se confrunta cu un excedent de productie, desi in ultimii 23 de ani s-a aflat intr-un deficit in domeniul energiei regenerabile.

"Surplusul de energie generat de aceasta industrie regenerabila, coroborat cu un fenomen foarte interesant, scaderea consumului, au dus la scaderea megawatului in piata", a explicat Borza, adaugand ca un astfel de fenomen s-a petrecut si in domeniul imobiliar inainte de a se prabusi.

ANRE: Pretul energiei va creste dupa amanarea acordarii certificatelor verzi

Declaratiile vin in contextul in care guvernul a amanat, in luna iunie, acordarea de certificate verzi pentru fiecare megawatt produs de centralele hidroelectrice, eoliene si solare, dand asigurari insa ca acestea vor fi recuperate incepand cu 2018.

Compania energetica CEZ a depus plangere impotriva Romaniei, la UE

Investitorii au fost nemultumiti de aceasta decizie, iar grupul ceh CEZ a depus chiar o plangere la Comisia Europeana, spunand ca masura i-a adus pierderi de 230 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Remus Borza energie regenerabila, #Remus Borza proiecte energie regenerabila, #energie regenerabila Romania , #energie regenerabila