Romania a depasit tinta de energie regenerabila

Luni, 04 Iulie 2011, ora 23:42
3308 citiri
Romania a depasit tinta de energie regenerabila

Romania a produs electricitate din surse regenerabile, in 2010, cat 35,24% din consumul total. Cifrele arata ca Romania si-a depasit tinta de 33% pentru anul trecut.

"Datorita punerii in functiune a centralelor electrice care utilizeaza energia eoliana (466 de MW) si a hidraulicitatii foarte mari din anul 2010, gradul de realizare a tintei nationale in anul 2010 a inregistrat o pondere de 35% energie electrica din surse regenerabile de energie in consumul total brut de energie electrica, ceea ce a condus la depasirea tintei asumate de Romania pentru anul 2010 de 33%", se arata intr-un raport al pietei de certificate verzi, realizat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si citat de Adevarul.

In 2010 s-au produs 20,2 TWh din surse regenerabile, energia produsa de hidrocentralele de peste 10 MW, care nu primesc certificate verzi, fiind si ea inclusa.

Din total, 74% a fost produsa in hidrocentrale, 22% in turbine eoliene, 4% in centrale pe biomasa, la care se adauga o pondere nesemnificativa de electricitate fotovoltaica.

De certificate verzi au beneficiat capacitati cu o putere instalata de 561 de MW, care au produs 676.606 MWh - din care 40,3% o reprezinta energia hidroelectrica, 43,2% energia electrica produsa utilizand energia vantului, 16,6 % energia din biomasa si 0,001% energia fotovoltaica.

"In anul 2010, producatorii de E-SRE (energie din surse regenerabile - n.r.) au obtinut venituri din vanzarea de CV (certificatelor verzi - n.r.) in valoare de 37,213 milioane de euro euro pentru sustinerea E-SRE, care a condus la o crestere a pretului energiei electrice la consumatorul final cu 0,841 Euro/MWh (3,552 lei/MWh)", mai spun reprezentantii ANRE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#energie regenerabila, #Romania energie regenerabila, #energie Romania , #energie regenerabila