Ziare.com

Romania, in topul celor mai atractive tari pentru investitii in energia regenerabila

Miercuri, 29 August 2012, ora 18:27

   

Romania, in topul celor mai atractive tari pentru investitii in energia regenerabila
Romania s-a mentinut pe locul 13 in topul celor mai atractive tari pentru investitii in sectorul energiilor regenerabile, potrivit unui studiu Ernst & Young.

"Succesul pe piata post-recesiune va depinde de actiunea imediata. Progresul notabil realizat de Romania in ultimii ani in domeniul energiei regenerabile a avut la baza atractivitatea data realizarii acestor investitii aici de legislatia certificatelor verzi. Insa de acum inainte planurile de investitii anuntate in energie vizeaza sectoarele traditionale ale productiei, in termocentrale si hidrocentrale", se arata in comunicatul companiei de consultanta, remis Ziare.com.

Insa companiile de utilitati au oportunitati la o alta economie de scara in aceste sectoare, in tari precum India si China.

Astfel, pentru a ramane in joc si pentru a putea atrage investitiile pe care si le doreste in aceste domenii, Romania trebuie sa treaca imediat la construirea de programe coerente care sa faca aceste investitii atractive si, in acelasi timp, sa continue sa sprijine investirea in noi tehnologii, cum ar fi serviciile energetice si de retele computerizate de energie.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pe masura ce sectorul energetic se schimba pentru a oferi tehnologii cu emisii scazute de CO2, el poate sa sprijine redresarea economica prin investitii in produse si servicii cu valoare adaugata mare, prin inovatie si crearea de locuri de munca.

"Pe viitor, este foarte important ca Romania sa se repozitioneze ca potential fata de companiile de utilitati, aratand modul in care sectorul acesta poate contribui pozitiv la recuperarea decalajelor. Este necesara elaborarea unei strategii energetice clare, care sa stabileasca prioritatile pentru dezvoltarea celor mai competitive surse de generare a electricitatii si sa ofere mecanismele adecvate de piata pentru a facilita finantarea proiectelor pe termen lung.

In acest fel, Romania va putea echilibra ponderea crescanda a aportului surselor regenerabile, cu dezvoltarea adecvata a retelei de transport, a sarcinii de baza si a rezervei de capacitate", precizeaza Saulius Adomaitis, Partener si Lider al Departamentului de Asistenta in Afaceri al Ernst & Young Romania.

Topul celor mai atractive tari pentru investitii in sectorul energiilor regenerabile este condus de China, urmata de Statele Unite si Germania.

Dintre statele Europei Centrale si de Est, Polonia se regasete pe locul 15, Ucraina pe 29, Austria pe 33, Bulgaria pe 36, iar Ungaria si Cehia pe 39, respectiv 40.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2337 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

adica Romania e o tara mai fraiera

din cauza acestor certificate, taxe si mori nefunctionale sau cu randament scazut, naivul de roman va plati scump energia electrica.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor