Ziare.com

Romania, una din cele mai atractive piete din lume pentru energie regenerabila

Luni, 28 Mai 2012, ora 12:30

   

Romania, una din cele mai atractive piete din lume pentru energie regenerabila
Romania ramane intre cele mai atractive piete din lume pentru energii regenerabile, conform noului raport Country Attractiveness Indices, lansat de Ernst & Young.

Indicele calculat de Ernst & Young pentru ultimele trei luni plaseaza Romania inaintea Poloniei si Irlandei, cu care se afla la egalitate privind scorul energiilor eoliene in luna februarie. Mai mult, Romania se afla aproape de tari precum Spania, Suedia, Australia si Japonia, se arata in raportul remis Ziare.com.

Indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabila - eoliana, solara, geotermala si biomasa - plaseaza, in continuare, Romania intre primele 15 tari la nivel mondial privind atractivitatea pietei locale pentru dezvoltarea de proiecte energetice in toate aceste domenii.

Conform ultimelor date publice, producatorii de energie electrica din surse regenerabile au inceput, deja, sa incaseze sume importante din partea statului roman, ca urmare a cantitatilor livrate in primele patru luni ale acestui an. Printre cei mai mari producatori se numara CEZ, Enel si Energias de Portugal.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

O evolutie surprinzatoare a avut-o Japonia, care urca trei locuri in clasament si se plaseaza pe pozitia a zecea, ca urmare a unor investitii majore in proiecte de energie eoliana.

Indicele Ernst & Young analizeaza trimestrial cele mai atractive 40 de tari din lume privind piata interna de energie regenerabila, infrastructura si compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale.

T.B.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4627 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

dar in Romania , datorita mafiei politice , preturile vor fii enorme

datorita mafiei politice , Romania este o tara unde se supravietuieste ! in Romania nu se poate traii !

 

Atractiva ca o centurista la varsta a 3-a.

.

Depinde de preferintzele fiecaruia....

Din punctul meu de vedere, Romania este ca o fata tanara si frumoasa (si deloc devreme-acasa) care trebuie insa "shlefuita" un pic inainte de a fi scoasa la bal de catre printzu' ala mofturos ;)

O obsesie

Deci, mi se confirma obsesia mea, ca principalii investitori in energie regenerabila-in special eoliana, investitiile sunt din domeniul privat. Atunci, domnul stat roman de ce a inventat prin ANRE "ordinul 12/25.02.2011 pentru aprobarea contributiei pentru cogenerarea de inalta eficienta ...", adica ia de la fiecare consumator 0,0185 lei/kwh, incepand cu 01.04.2011. Unde sunt acesti bani, ce se face cu ei?

 

ce se face cu acei bani

se fac vizite in alte tari, ca sa invete ce sa NU faca, doar nu vrem sa fim prosperi...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor