Romania, una din cele mai atractive piete din lume pentru energie regenerabila

Luni, 28 Mai 2012, ora 12:30
5295 citiri
Romania, una din cele mai atractive piete din lume pentru energie regenerabila
Foto: Arhiva

Romania ramane intre cele mai atractive piete din lume pentru energii regenerabile, conform noului raport Country Attractiveness Indices, lansat de Ernst & Young.

Indicele calculat de Ernst & Young pentru ultimele trei luni plaseaza Romania inaintea Poloniei si Irlandei, cu care se afla la egalitate privind scorul energiilor eoliene in luna februarie. Mai mult, Romania se afla aproape de tari precum Spania, Suedia, Australia si Japonia, se arata in raportul remis Ziare.com.

Indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabila - eoliana, solara, geotermala si biomasa - plaseaza, in continuare, Romania intre primele 15 tari la nivel mondial privind atractivitatea pietei locale pentru dezvoltarea de proiecte energetice in toate aceste domenii.

Conform ultimelor date publice, producatorii de energie electrica din surse regenerabile au inceput, deja, sa incaseze sume importante din partea statului roman, ca urmare a cantitatilor livrate in primele patru luni ale acestui an. Printre cei mai mari producatori se numara CEZ, Enel si Energias de Portugal.

O evolutie surprinzatoare a avut-o Japonia, care urca trei locuri in clasament si se plaseaza pe pozitia a zecea, ca urmare a unor investitii majore in proiecte de energie eoliana.

Indicele Ernst & Young analizeaza trimestrial cele mai atractive 40 de tari din lume privind piata interna de energie regenerabila, infrastructura si compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale.

T.B.

#Romania atractiva energie regenerabila, #investitii energie regenerabila Romania , #energie regenerabila