Targ de energii regenerabile, vineri si sambata, la Timisoara

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 16:53
1174 citiri
Targ de energii regenerabile, vineri si sambata, la Timisoara
Foto: Evenimentul Zilei

Timisorenii care vor sa afle despre modalitatile in care isi pot reduce reduce facturile la intretinere pot merge, vineri si sambata, la Targul International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica in Constructii, RoEnergy South-East Europe 2010.

In cadrul targului vor fi expuse cele mai noi tehnologii, produse si servicii din domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice din tara si din strainatate, cum ar fi solutii de captare a energiei solare in scopul producerii de agent termic sau curent electric.

Instalatiile care produc agent termic si apa calda costa cateva mii de euro, insa investitia se amortizeaza in cativa ani, deoarece se elimina costurile aferente combustibililor clasici, scrie Evenimentul Zilei.

In cadrul targului, o companie ceha vinde microhidrocentrale pentru cei care locuiesc langa cursuri de apa. Cu o investitie similara celei achizitionarii unui autoturism, microhidrocentrala va produce curent electric, apa calda si caldura.

O alta solutie energetica expusa este un generator eolian, produs de o firma din Timisoara. Generatorul costa 2.000 de euro si e ideal pentru a produce energia necesara iluminarii gradinilor si a caselor de vacanta.

In cadrul expozitiei, timisorenii pot cumpara si becuri ecologice si pot admira si "masina viitorului", un BMW hibrid care costa peste 100.000 de euro.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#targ energii regenrabile, #targ Timisoara, #expozitie Timisoara , #energie regenerabila