Zeci de mii de certificate verzi tranzactionate, in decembrie

Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 19:27

   

Zeci de mii de certificate verzi tranzactionate, in decembrie
Numarul certificatelor verzi tranzactionate in prima sesiune din decembrie 2012 pe Piata Centralizata a Certificatelor Verzi s-a ridicat la 30.785 unitati, conform datelor publicate de operatorul pietei de energie OPCOM.

In prima sesiune din decembrie, au fost lansate zece oferte de cumparare si 24 de vanzare. Pretul de inchidere a fost de 244 lei/certificat.

De la inceputul anului, pe PCCV au fost tranzactionate 990.330 certificate verzi.

Certificatul Verde este un document care atesta o cantitate de 1 MWh de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie.

Sursele regenerabile eligibile sa participe in sistemul de tranzactionare a Certificatelor Verzi sunt energie hidro utilizata in centrale cu o putere instalata de cel mult 10 MW, energie eoliana, energie solara, energie geotermala si gazele combustibile asociate, biomasa, biogaz, gaz de fermentare a deseurilor si gaz de fermentare a namolurilor din instalatiile de epurare a apelor uzate.Cota anuala obligatorie pentru 2012 este de 8,3% din energia electrica furnizata de fiecare furnizor consumatorilor finali.

Nivelul tintelor nationale privind ponderea de energie electrica in consumul final de energie electrica in perspectiva anilor 2015 si 2020 este de 35% si, respectiv, 38%.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3149 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
romanianwars
rank 1
doar
o alta smecherie care in cativa ani va atinge punctul culminant, va distruge si mai mult scheletul numit economie, si va fi consemnata in istorie drept o alta frauda de proportii efectuata cu acordul tacit al sclavilor inconstienti.
Dupa cum observati, nu se sadeste vreun pom, sau se salveaza un animal, ci doar se face bani din nimic pe spatele fraierilor.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor