Ziare.com

Energie solara pentru comuna Cornu, din fonduri europene - ce suma va fi investita

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 10:02

   

Energie solara pentru comuna Cornu, din fonduri europene - ce suma va fi investita
O centrala fotovoltaica va fi realizata in comuna prahoveana Cornu, din fonduri europene, iar proiectul are ca scop acoperirea consumului de energie electrica pentru toate institutiile si obiectivele publice din comuna, fiind realizat cu fonduri europene.

Proiectul este finantat in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS - CCE), axa prioritara 4 "Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice", D.M.I 2 "Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi", se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Prahova.

Valoarea totala este de 38.270.610 lei, iar obiectivul principal il reprezinta valorificarea resurselor de energie regenerabila (energie solara) prin montarea unei centrale fotovoltaice care sa acopere consumul de energie electrica pentru toate institutiile si obiectivele publice din comuna Cornu.

Presedintele Mircea Cosma a subliniat importanta acestui proiect si a precizat ca in viitor, la nivelul Judetului Prahova, astfel de proiecte ce implica surse de energie regenerabila vor fi dezvoltate in majoritatea localitatilor.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Consiliul Judetean Prahova a sprijinit si alte administratii locale sa implementeze astfel de proiecte de centrale fotovoltaice si in localitatile Mizil si Banesti, Judetul Prahova ocupand in acest sens primul loc pe tara.

La acest eveniment a mai participat si secretarul de stat in Ministerul Economiei, Mihai Albulescu precum si primarul localitatii Cornu, Cornel Nanu.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3372 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nastase

este liber..se vede si la cornu!!

 

"la cornu"...

... s-o fi rasturnat "caruta cu ... rosti!", d-aia care trag in fulare Burberry si nu-s in stare sa-nteleaga ca deocamdata panourile alea nu produc, in toata existenta lor, atata energie cat se consuma pentru producerea lor.
S-a-ntalnit, iar, "hotu' cu ... rostu'".

Desteapta-te, Romane!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor