Ziare.com

Luna poate produce energie solara, pentru Pamant?

Marti, 31 Mai 2011, ora 21:41

   

Luna poate produce energie solara, pentru Pamant?
Un proiect desprins din filmele science-fiction a fost conceput de catre cercetatorii japonezi: o statie solara amplasata pe Luna, care sa furnizeze energie pentru Pamant.

O echipa de cercetatori japonezi are in plan instalarea unor panouri solare pe Luna, cu scopul de a alimenta Pamantul cu energie, informeaza Gentside.

Acesta pare un scenariu SF, dar proiectul echipei de cercetatori japonezi de la Shimizu Corporation este cat se poate de serios. El consta in instalarea unor panouri solare in zona ecuatorului Lunii, de aproximativ 11.000 de kilometri lungime si 400 de kilometri latime, controlate in totalitate de roboti.

Intreaga instalatie ar fi facuta de catre roboti. La terminarea proiectului, antenele de pe Luna ar putea colecta si trimite spre Pamant 13.000 de terawatti, suficient pentru a acoperi consumul anual de energie de pe planeta noastra.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Un proiect utopic?

Shimizu Corporation crede in proiectul sau utopic. Compania a postat pe site-ul sau: "Trecerea economiei mondiale de la o utilizare limitata a resurselor la una nelimitata este visul intregii umanitati. Aceasta energie este practic inepuizabila, fiind ecologica si poate aduce un aer curat naturii terestre si propriilor noastre vieti".

Solul lunar ar putea fi utilizat pentru a produce materialele necesare fabricarii statiei solare. Tehnologia este pregatita sa mearga, pentru a cuceri Luna.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2560 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Stiinta de avangarda cu nproiect provocator, pentru mileniul trei .

Treptat, lumea isi pune innvaloare capacitatea intelectuala si forteaza viitorul.

 

mai lasati-i pe japonezi, de-o parte! ati vazut ce-au facut cu centralele nucleare!

pe de alta parte, asa ceva am propus cand aveam zece ani!
uitati-va-n revista "stiinta si tehnica" din anii '70 si-o sa vedeti ca orice copil nehranit cu E-uri, putea, la vremea aia, gandi asa ceva!

desteapta-te, romane!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor