Luna poate produce energie solara, pentru Pamant?

Marti, 31 Mai 2011, ora 21:41
3027 citiri
Luna poate produce energie solara, pentru Pamant?
Foto: Gentside

Un proiect desprins din filmele science-fiction a fost conceput de catre cercetatorii japonezi: o statie solara amplasata pe Luna, care sa furnizeze energie pentru Pamant.

O echipa de cercetatori japonezi are in plan instalarea unor panouri solare pe Luna, cu scopul de a alimenta Pamantul cu energie, informeaza Gentside.

Acesta pare un scenariu SF, dar proiectul echipei de cercetatori japonezi de la Shimizu Corporation este cat se poate de serios. El consta in instalarea unor panouri solare in zona ecuatorului Lunii, de aproximativ 11.000 de kilometri lungime si 400 de kilometri latime, controlate in totalitate de roboti.

Intreaga instalatie ar fi facuta de catre roboti. La terminarea proiectului, antenele de pe Luna ar putea colecta si trimite spre Pamant 13.000 de terawatti, suficient pentru a acoperi consumul anual de energie de pe planeta noastra.

Un proiect utopic?

Shimizu Corporation crede in proiectul sau utopic. Compania a postat pe site-ul sau: "Trecerea economiei mondiale de la o utilizare limitata a resurselor la una nelimitata este visul intregii umanitati. Aceasta energie este practic inepuizabila, fiind ecologica si poate aduce un aer curat naturii terestre si propriilor noastre vieti".

Solul lunar ar putea fi utilizat pentru a produce materialele necesare fabricarii statiei solare. Tehnologia este pregatita sa mearga, pentru a cuceri Luna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#proiect statie solara Luna, #energie solara cercetatori Japonia, #panouri solare Luna Pamant , #energie solara
Comentarii
Poza 3195
3195
rank 5
Stiinta de avangarda cu nproiect provocator, pentru mileniul trei .