Tehnologia hibrid care ar putea fi viitorul energiei electrice

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 17:35
4539 citiri
Tehnologia hibrid care ar putea fi viitorul energiei electrice
Foto: Arhiva Ziare.com

O companie britanica ar putea arata directia in care ar trebui sa mearga energia verde pentru ca sa fie din ce in ce mai folosita.

Ecotricity a transmis ca vrea sa genereze electricitate printr-un sistem ce foloseste atat energia eoliana, cat si pe cea solara, arata Oil Price.

Compania sustine ca aceasta combinatie este foarte eficienta si ca pregateste construirea a trei astfel de proiecte in Marea Britanie.

"Parcurile hibride de energie regenerabila reprezinta o idee buna", mentioneaza Dale Vince, fondatorul Ecotricity.

"Cele doua surse sunt complementare (...) Poate ca e evident, dar sa ne amintim ca soarele straluceste mai putin iarna, dar de obicei vantul bate puternic. Vara e viceversa, asa ca alaturarea energiei solare cu cea eoliena va avea un impact semnificativ", a adaugat acesta.

Insa proiectul mai are de trecut cateva obstacole. Principala problema, care ar putea frana implementarea, o reprezinta reducerea ajutoarelor guvernamentale acordate investitiilor in energia verde.

Secretarul in Ministerul Energiei, Amber Rudd, le-a transmis investitorilor in acest domeniu ca in Londra nu exista "un copac magic cu bani".

Revolutia de 12 trilioane de dolari care are loc in energie

In conditiile in care nu se prea poate bucura de sprijinul Guvernului, Ecotricity a emis doua serii de obligatiuni, numite Ecobond-uri, in 2010 si 2011, reusind sa stranga mai mult de 30 de milioane de dolari.

In acest an, compania va lua aceeasi masura, in speranta ca va strange 38 de milioane de dolari.

Ecobond-urile din seria a treia pot fi achizitionate pana pe 27 noiembrie, dobanda fiind de 5,5%.

Acest gen de obligatiuni reprezinta o forma prin care o companie poate face rost de capital foarte rapid.

Eveniment Quarterly Report

Proiectul României și Bulgariei privind construirea celui de-al treilea pod peste Dunăre prinde contur. Unde va fi amplasat VIDEO
Proiectul României și Bulgariei privind construirea celui de-al treilea pod peste Dunăre prinde contur. Unde va fi amplasat VIDEO
Bulgaria şi România au început acţiuni reale pentru construirea celui de-al treilea pod peste Dunăre, la aproape două decenii de la anunţarea proiectului. Cele două ţări au prezentat...
PFA versus SRL. Care sunt diferențele de impozitare după noile măsuri fiscale
PFA versus SRL. Care sunt diferențele de impozitare după noile măsuri fiscale
Noile măsuri fiscale au redeschis dialoguri vechi cu privire la avantajele și dezavantajele PFA-urilor în contrapartidă cu SRL și alte forme de organizare juridică. Expertul contabil și...
#tehnologie hibrid energie solara eoliana, #energie solara eoliana , #energie solara