Uluitor: Combustibil realizat cu ajutorul energiei solare

Joi, 12 Februarie 2015, ora 23:15
10906 citiri
Uluitor: Combustibil realizat cu ajutorul energiei solare

Cercetatorii americani au descoperit o metoda prin care pot transforma energia solara in combustibil lichid.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard au descris procesul in jurnalul stiintific Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), informeaza Time.

Pana acum, energia solara era transformata in hidrogen prin intermediul celulelor fotovoltaice, insa acest gaz nu s-a dovedit inca a fi un combustibil eficient pentru masini sau avioane.

Lumea inca este dependenta de carburanti, asa ca oamenii de stiinta americani s-au gandit cum pot obtine asa ceva.

Ei au gasit o cale prin care separa moleculele de apa in partile componente, adica hidrogen si oxigen. Apoi, ei folosesc o bacterie pentru a transforma hidrogenul si dioxidul de carbon in izopropanol, care e un combustibil lichid.

"Am dovedit ca exista o metoda prin care energia solara este captata, apoi este stocata si folosita pentru a forma un combustibil lichid", a mentionat Pamela Silver, care a participat la studiu.

Si cercetatorii europeni au facut o descoperire similara

Similar, cercetatorii europeni au utilizat energia solara concentrata si amplificata pana la o temperatura de 700 de grade Celsius. Astfel, ei au transformat si separat apa si dioxidul de carbon intr-un gaz artificial facut din hidrogen si monoxid de carbon.

Acesta, la randul lui, poate fi convertit in kerosen.

O reusita uluitoare: Combustibil creat din energia solara (Video)

Oamenii de stiinta lucreaza de patru ani la proiectul denumit SOLAR-JET. Ei au obtinut o cantitate mica de combustibil folosit in industria aeronautica. Viitorul poate aduce o extindere a metodei la scara comerciala, ceea ce ar revolutiona industria de profil.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#combustibil energie solara, #combustibil lichid energie solara , #energie solara