Beneficiile incalzirii cu panouri radiante

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 11:45
2255 citiri
Beneficiile incalzirii cu panouri radiante

In momentul de fata, tot mai multi proprietari de case si apartamente opteaza pentru solutii alternative in ceea ce priveste incalzirea. Confortul, eficienta dar si reducerea facturilor lunare sunt elementele cautate la sistemele termice, astfel incat solutia incalzitii cu panouri radiante devine una optima.

Sistemele de panouri radiante au revolutionat sectorul incalzirii, oferind multiple avantaje fata de alte solutii termice clasice. Principiul de functionare este unul simplu: alimentate electric, panourile emit radiatii infrarosii de unda lunga, incalzind corpurile din incaperi in aceeasi maniera in care soarele incalzeste pamantul.

Beneficiile incalzirii cu panouri radiante se fac simtite la nivel de confort, dar si din punct de vedere al eficientei. Un panou radiant este un consumator redus de energie - conform specificatiilor oferite de producatorul Ecojoy, consumul mediu se situeaza intre 320 si 950 Wati. Rezultatul direct il reprezinta economisirea: costurile incalzirii sunt reduse cu pana la 50%. Nu doar eficienta in consum recomanda aceste panouri radiante, ci si randamentul pe care il ofera.

Un panou radiant Sunjoy oferit de Ecojoy are o suprafata medie de 0,7 metri patrati - o suprafata redusa, in conditiile in care caldura emisa se face simtita din primele 4 minute si pana in ultima secunda de functionare. Dimensiunile medii de 120 x 60 x 2 cm, greutatea de pana la 5 kg si usurinta in montaj recomanda de asemenea panourile radiante ca solutie optima pentru incalzire.

Investitia in panouri radiante este una singulara intr-o perioada de functionare indelungata - in medie 25 de ani. O astfel de durata de utilizare, asociata cu reducerea consumului, transforma panourile radiante Sunjoy in sistemele de incalzire ale viitorului.

Comparativ cu alte sisteme de incalzire existente pe piata, panourile radiante necesita si un minim de intretinere, reparatii si mentenanta. Costurile in acest sens sunt zero, comparativ cu un minim de 250 lei/an in cazul incalzirii cu ajutorul sistemelor termice clasice. Facturile lunare reduse cu aproximativ 50%, alaturi de durata indelungata de functionare cu un minim al intretinerii duc la o eficienta totala de peste 60% in cazul panourilor radiante.

Beneficiile sistemelor de incalzire cu panouri radiante sunt si de ordin estetic. Avand aspectul unui tablou alb, panoul radiant se incadreaza perfect in orice incapere. Singura recomandare este ca un astfel de panou sa fie montat pe tavan, pentru a incalzi eficient intreaga camera. Exista si posibilitatea montarii pe unul din pereti, insa in acest caz, o parte din podea si peretele respectiv vor ramane neincalzire.

Dimensionarea corecta este de asemenea importanta: un panou radiant nedimensionat corect poate consuma mai mult si poate sa nu incalzeasca suficient. Stabilirea dimensiunii unui panou radiant se face avand in vedere atat suprafata totala de incalzit, cat si tipul de izolatie sau dimensiunile ferestrelor.

Tinand cont de toate beneficiile aduse de panourile radiante, nu e de mirare faptul ca tot mai multi proprietari aleg aceasta varianta de incalzire. Efectul incalzirii este unul natural, similar razelor soarelui, iar randamentul si eficienta sunt garantate. Astfel, panourile radiante devin solutia ideala pentru incalzire, atat la nivel rezidential, cat si la nivel institutional, comercial sau industrial.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#incalzire panouri radiante, #beneficii panouri radiante, #consum panouri radiante , #energie termica