Demisie in bloc la RADET - Toata conducerea si-a depus mandatul: Este un semnal de cod rosu

Joi, 28 Iulie 2016, ora 13:08
9958 citiri
Demisie in bloc la RADET - Toata conducerea si-a depus mandatul: Este un semnal de cod rosu

Conducerea RADET a anuntat, joi, ca demisioneaza in bloc. Directorul general, Valentin Vitalariu, dar si toti membrii Consiliului de Administratie (CA) isi depun mandatul, fiind nemultumiti de relatia cu Primaria Generala a Capitalei.

Ei trebuiau sa conduca regia de termoficare pana in 2019.

Presedintele Consiliului de Administratiei al regiei de termoficare, Gabriel Dumitrascu, a explicat ca motivul acestei decizii il reprezinta nemultumirile legate de relatia cu Primaria Generala a Capitalei, transmite Digi 24.

"Este un semnal de cod rosu", a spus acesta intr-o conferinta de presa, dupa care a anuntat ca joi isi vor depune mandatul la Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Pe langa faptul ca a atras atentia asupra situatiei financiare, Gabriel Dumitrascu a mai spus ca la niciunul din ultimii patru primari, incepand cu Sorin Oprescu pana la Gabriela Firea, nu a gasit o solutie pentru a rezolva situatia in care se afla RADET.

De asemenea, el a mai acuzat Primaria Capitalei de lipsa de comunicare.

Legea prevede ca directorul general si membrii CA vor mai ramane in functie 30 de zile, iar in toamna - cel mai probabil - Consiliul General al Municipiului Bucuresti trebuie sa numeasca la RADET o noua conducere.

Situatia RADET

RADET asigura 72% din necesarul de energie termica al Capitalei, iar 95% dintre consumatori sunt casnici.

Compania furnizeaza caldura si apa calda pentru circa 570.000 apartamente, in care locuiesc 1,22 milioane de bucuresteni, potrivit celor mai recente date disponibile.

RADET are in acest moment o datorie istorica de aproape 3,6 miliarde de lei catre producatorul de energie ELCEN. Regia a cerut constant Primariei sa o ajute cu plata acestei sume.

Miercuri, edilul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis ca va vira in conturile RADET suma de 19 milioane lei pentru ca regia sa poata continua programul de reparatii.

Citeste si:
Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării. Negocieri dure pentru ministere SURSE
Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării. Negocieri dure pentru ministere SURSE
Într-o discuție cu Florin Cîțu despre componența guvernului, premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării, susțin surse politice pentru...
Mihai Fifor: ”Nu există în acest moment o decizie în PSD privind susținerea Guvernului Ciucă”
Mihai Fifor: ”Nu există în acest moment o decizie în PSD privind susținerea Guvernului Ciucă”
Deputatul PSD Mihai Fifor a anunțat vineri, 22 octombrie, că, în acest moment, nu există o decizie la nivelul partidului privind susținerea Guvernului Ciucă. Acesta a anunțat că social...
Sursa: Ziare.com
Comentarii